Anadolu'ya dev sağlık yatırım

Anadolu'ya dev sağlık yatırım

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin sağlık turizminde alacağı payı artıracak 'şehir hastaneleri' projesi hız kazanıyor.

Hükümetin '14 Şehirde 15 Şehir Hastanesi' projesinin bir halkası olan Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü için finansman sağlanıp proje hızlandırılırken, Sivas'ta da Aselsan iş birliği ile Optik merkezi ve laboratuvarı açılarak kenti "Optik Merkezi" yapacak adım atıldı.
Kayseri'de temeli 10 Eylül 2011'de atılan ve YDA Group ile kamu-özel iş ortaklığı modeliyle yapımı sürdürülen 1584 yataklı "Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü" projesinin yapımında finansman sağlandı. YDA Group kurumsal Finansman Başkanı Turkekul Doğan, 420 milyon avroluk dev yatırımın 105 milyon avrosunun öz kaynaklarla, 315 milyon avrosunun ise anlaşma sağlanan bankalar aracılığıyla karşılanacağını ifade etti.
Kayseri Sağlık Entegre Kampüsünde, 900 yataklı genel hastane, 258 yataklı kadın doğum hastanesi, 200 nbsp;yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, 126 yataklı Psikiyatri Hastanesi ve 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi olmak üzere toplam 1584 yataklı bir sağlık kompleksi olacak. Yatırım dönemi 3 yıl olarak planlanan komplekste, işletme dönemi 25 yıl olacak. Projede hem hastaların hem de ziyaretçilerin bütün ihtiyaçlarının karşılanacağı çamaşırhaneden alışveriş merkezlerine kadar birçok ticari alan bulunacak
Hükümetin başlattığı şehir projeleri kapsamında 14 ilde 15 şehir hastanesi yapılacak. Adana, Ankara, Ankara Etlik, Elazığ, Gaziantep, İstanbul İkitelli, Kayseri, Mersin, Yozgat, İzmir Bayraklı, Konya, Manisa, Bursa, Kocaeli, Isparta'da şehir hastaneleri kurulacak. Bu hastanelerdeki toplam yatak kapasitesi 24 bin 405 olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...