O bankaya "kara para ve vergi yolsuzluğu" davası açıldı

/ Kaynak: AA
O bankaya "kara para ve vergi yolsuzluğu" davası açıldı

Ekonomi Haberleri  / AA

Paris Savcılığı, HSBC'nin İsviçre'deki birimi hakkında "kara para aklama ve vergi yolsuzluğuna aracılık" yapma suçlamasıyla dava açtı.

Cenevre'de çalışan eski bir HSBC yöneticisi Herve Falciani'nin hesap ve sahiplerinin isimlerini kopyalaması ve Fransız makamlarına aktarması üzerine konuyla ilgili ön soruşturma başlatılmıştı.Verilen bilgiler ışığında banka aracılığıyla vergi kaçakçılığı yaptığı düşünülen 127 bin kişiden 3 bininin Fransız vatandaşı olduğu tahmin ediliyor.Savcılığın ön soruşturma kapsamında yaklaşık 80 kişinin tanıklığına başvurduğu bildirildi.Belçika'da da federal savcılık, HSBC'nin İsviçre'deki bireysel bankacılık birimini vergi yolsuzluğuna aracılık etmekle suçlamıştı.Brüksel Savcılığı'ndan yapılan açıklamada, HSBC Private Bank SA'nın, Anvers'te elmas ticaretiyle uğraşanlar başta olmak üzere varlıklı Belçikalılar"ın "ciddi ve örgütlü" vergi yolsuzluğuna yardımcı olduğu iddia edilmişti.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...