Ceviz büyüklüğünde dolu, Anamur'u yıktı geçti

/ Kaynak: DHA
Ceviz büyüklüğünde dolu, Anamur'u yıktı geçti

YAŞAM Haberleri  / DHA

Mersin Anamur'da ceviz büyüklüğünde yağan dolu, çilek tarlalarını vurdu. Tarlalardaki bütün fideler kırılırken, çiftçiler yetkililerden yardım bekliyor.

Bugün sabah saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağışı ve dolu ilçede hayatı olumsuz yönde etkiledi. Zaman zaman ceviz büyüklüğünde yağan dolu, ilçedeki binlerce dekar alanda ekili olan çilek tarlalarında büyük zarara neden oldu. Yoğun dolu yağışı nedeniyle bazı bölgeler kar gibi beyaza büründü. 7 dönümde ektikleri çileklerin zarar gördüğünü ifade eden Atilla ile Nilüfer Ay çifti, tarlalarındaki bütün fidelerin dolu nedeniyle kırıldığını gördü. Sezon başında kiraladıkları tarladaki yaşanan zarar karşısında şok olan Atilla Ay, "Çocuklarımızın geçimini bu yıl alacağımız ürünlere bağlamıştık. Şimdi ise bırakın geçimimizi sağlamayı, naylonlarımızın ve fidelerimizin parasını bile alamayacağız. Devlet yetkililerinden yardım bekliyoruz" dedi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...