Çözümü en çok batı istiyor

Çözümü en çok batı istiyor

GÜNDEM Haberleri

CHP'nin savcı kökenli hukukçu isimlerinden Muğla milletvekili Ömer Süha Aldan, çözüm sürecini en çok batıda yaşayanların istediğini söyledi.

Aldan, şunları ifade etti:?"Batıdaki insanlar belirli bir düzen içinde yaşama arzusundalar. Çocukları askere gittiği zaman sağ salim dönmesini arzu ediyorlar. Dolayısıyla barış çözüm süreci denen olayın temelde doğudan oy getirme düşüncesine dayalı bir bakış açısı yok. Hedef batı. AK Parti'nin bütün bunları yapmasına rağmen batıda oyunu korumasının temel nedeni bu." nbsp;
CHP'nin de halka anlatması gereken şeyler bulunduğunu vurgulayan Aldan, "Biz de kanın akmaması için çaba göstereceğiz ama belli kırmızı çizgiler var. nbsp;Bu ülkenin bölünmemesi önemli. İkincisi şeffaflık, bunu arzuluyoruz. Ama şu anda bize güvenilmiyor. Güneydoğu'dan bize oy gelmeyeceğini de biliyorum. Ama en azından bu işi çözme noktasında samimi olduğumuzu vurgulamayı önemli görüyorum" dedi.
Şükran Kaban ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...