BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Doktorlardan çiğ et uyarısı

Doktorlardan çiğ et uyarısı

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çiler Akısu, İzmir’de bu senenin başında görülen trişinellozis hastalığının yeniden ortaya çıkma riskinin önüne geçmek için kaçak domuz eti ile mücadele etmek ve çiğ et tüketimini bırakmak gerektiğini söyledi.



İZMİR - Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çiler Akısu, İzmir’de bu senenin başında görülen trişinellozis hastalığının yeniden ortaya çıkma riskinin önüne geçmek için kaçak domuz eti ile mücadele etmek ve çiğ et tüketimini bırakmak gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Çiler Akısu, vatandaşların kesinlikle çiğ et yememesi gerektiğini, bu senenin başında trişinellozis hastalığının görülmesine rağmen hâlâ çiğ etin sarma ve sandviçlerde kullanıldığını bildirdi. Çiğ et tüketiminin devam etmesi halinde ileride tenya hastalığının da ortaya çıkabileceğine işaret eden Prof. Dr. Çiler Akısu, “Sığırla geçen tenya çok tehlikeli olmasa da domuz etinden geçen tenya ciddi rahatsızlıklara yol açabilir” uyarısında bulundu. Prof. Dr. Çiler Akısu, “Halk çiğ et yemekte ısrar ediyor. Bundan kesinlikle vazgeçilmesi gerekir” dedi. İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Bülent Albayrak da, şu an için İzmir’de trişinellozis hastasının olmadığını, ancak çiğ et tüketiminin mutlaka terk edilmesi gerektiğini ifade etti.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT