Galatasaray, Ersun Yanal'lı Trabzonspor'u ağırlıyor

Galatasaray, Ersun Yanal'lı Trabzonspor'u ağırlıyor

SPOR Haberleri

Bir tarafta gözünü zirveye diken 'Cimbom', diğer tarafta yeni hocasıyla çıkış arayan 'Fırtına'...

Süper Lig'in kalbi bugün Türk Telekom Arena'da atacak. Galatasaray, sahasında oynayacağı maçta Teknik Direktör Ersun Yanal'la yeni bir sayfa açan Trabzonspor'u ağırlıyor. Sarı-kırmızılılar saha avantajını kullanıp, ligde üst üste 3. galibiyetini almak istiyor. Bordo-mavili takım ise yeni hocasıyla alacağı üç puanla yeni bir sayfa açmanın peşinde olacak. Saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Mustafa İlker Coşkun yönetecek. Galatasaray'da Dzemaili sakatlığı nedeniyle forma giyemezken, Trabzonspor'da ise cezalı Belkalem oynayamayacak.
Galatasaray, Ersun Yanal'lı Trabzonspor'u ağırlıyor

Devre arasında İngilizler Muslera ve Bruma, İtalyanlar ise Semih Kaya için G.Saray'ın nbsp;kapısını çalmaya hazırlanıyor

Şampiyonlar Ligi'nde başarısız bir sezon geçirmesine rağmen Galatasaray'ın yıldızları Avrupa kulüplerinin gözdesi durumunda. Bu sezon kariyer ortalamasının üzerinde gol yiyen file bekçisi Muslera'ya İngiltere'nin önde gelen kulüpleri talip oldu. Uruguaylı eldiven için Manchester United, Arsenal ve Liverpool'un ocak ayında transfer için Galatasaray'ın kapısını çalmayı planladığı belirtildi. İngiliz basınında yer alan haberlere göre sarı-kırmızılı kulübün, Muslera için İngilizlerden 16 milyon avro bonservis bedeli isteyeceği yazıldı. Savunmasını gençleştirmeyi ve güçlendirmeyi hedefleyen İtalya şampiyonu Juventus'ta Teknik Direktör Massimiliano Allegri ise Galatasaray'ın başarılı savunmacısı Semih Kaya'nın alınmasını istedi.
Bruma'ya 12 milyon avro
İtalyan kulübünün yöneticilerinin Semih Kaya için Galatasaray'a en az 8 avro civarında bir rakam önermesi bekleniyor. Bu sezon hedeflediği sayıda maçta forma giyemeyen Bruma'ya ise Sunderland'in talip olduğu ifade edildi. Portekiz basını, Premier Lig kulübünün, genç oyuncuyu 'alış fiyatına' isteyeceği, bu transfer hamlesinin sezon sonunda değil, ocak ayında gerçekleştirileceği vurgulandı. Bruma'yı, Sporting'den 12 milyon avroya alan Galatasaray'a Sunderland'in de aynı rakamı teklif edeceği belirtiliyor.
Hamdi Yasaman: nbsp;Havaya girdik
Galatasaray İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, takımın performansının yükseldiğini söyleyerek, takımın şampiyonluk havasına girdiğini söyledi. Yasaman, "Abdurrahim Albayrak, Florya'da bir ağabey görevi görüyor. Futbolcularımız şu anda yüzde 50-60 kapasiteyle oynuyor. Tempomuz hızlanacak" şeklinde konuştu.
Mancini'yi unutmadılar
Galatasaray, resmi twitter hesabı üzerinden eski teknik direktörleri Roberto Mancini için bir mesaj yayınladı. Hafta sonu Inter'in başında AC Milan'a karşı ilk karşılaşmasına çıkacak olan tecrübeli çalıştırıcıya başarılar dileyen sarı-kırmızılı kulübün, bu mesajı hem Türkçe hem de İtalyanca olarak yayınlaması dikkat çekti.


Ersun Yanal, futbolcularını bu sözlerle motive etti:
Trabzonspor ruhuyla oyna

Bordo-mavililerin tecrübeli hocası, oyuncularına, "Geçmişi unutun, 3 puan için savaşın" dedi
Boşnak çalıştırıcı Vahid Halilhodzic yönetiminde çıktığı 9 lig maçında sadece 2 galibiyet alarak tarihinin en kötü sezon başlangıcını yapan Trabzonspor, yeni teknik direktörü Ersun Yanal'la beyaz sayfa açmaya hazırlanıyor. Dünkü idman öncesinde bordo-mavili futbolcularla toplantı yapan Yanal, "Geçmişe sünger çekin. Rakibimiz Galatasaray gücünü biliyoruz. Biz de galibiyet için buradayız. Şimdi Trabzon-spor'un ruhunu sahaya yansıtmanın tam zamanı. Size güveniyorum" dedi. Ülkelerinin milli takımlarında bulunan Bosingwa, Belkalem, Medjani, Papadapoulos, Waris ve Yatabare, önceki akşam İstanbul'da kafileye katıldı. Bu oyuncularla ilk kez görüşüp bir toplantı yapan tecrübeli hocanın yorgunluk durumlarına göre bu oyuncuları değerlendirmeyi düşündüğü öğrenildi.

18 maçtır kazanamıyor
Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında oynadığı son 18 maçta galip gelemeyen bordo-mavililer, bu takımlar karşısında kötü gidişatına dur demenin hesaplarını yapıyor. Resmi maçlarda son galibiyetini 21 Nisan 2012'de Süper Final şampiyonluk grubunun 2. haftasında Beşiktaş'ı sahasında 1-0 yenerek alan bordo-mavili ekip, 945 günlük galibiyet özlemini Galatasaray maçıyla sonlandırmayı amaçlıyor.

VEYSEL PRANDELLİ'YE BAĞLI
Galatasaray'da performansı beğenilmeyen ve yedek kulübesine hapsolan Veysel Sarı'yı eski hocası Ersun Yanal, Trabzonspor'a istiyor. Sarı-kırmızılı kulübün geçen yıl devre arasında 700 bin avro ödeyerek transfer ettiği Veysel kötü oyunu sonrasında taraftarın protestosu ile karşılaşmıştı. Eskişehirspor'da takımın saha içi lideri olarak görülen Veysel Sarı için bordo-mavililerin, Abdürrahim Albayrak ile temasa geçtiği öğrenildi. Albayrak'ın öncelikle Cesare Prandelli ile görüşüp Trabzonspor'a cevap vereceği öğrenildi. Transferin önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.
Reddi hakim istediler
Trabzonspor Hukuk Kurulu, şike davasında tarafsızlığını yitirdiğini öne sürerek, İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyelerinin reddini istedi. Trabzonspor'un avukatları Hakan Orhan, Nusret Yılmaz ve Erdem Egemen'in imzasıyla gönderilen dilekçede, Trabzonspor'un taleplerine karşı yaklaşımların tarafsız olmadığı savunuldu.
En büyük kozu Cardozo
Trabzonspor'a bu sezon transfer olan Paraguaylı yıldız Oscar Cardozo, Ersun Yanal'ın sahadaki en büyük kozlarından biri olacak. Ligde 5 golü bulunan Cardozo'yu sıkça topla buluşturarak bordo-mavili takıma 3 puanı getirecek sonucu almayı planlayan Yanal, G.Saray'ın en büyük gol silahlarından biri olan Burak'a da özel önlem alacak.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...