Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bahreyn'de olaylı seçim

/ Kaynak: AA
Bahreyn'de olaylı seçim

DÜNYA Haberleri  / AA

Hükümet seçime yoğun katılım olduğunu açıklarken, muhalefet, halkın seçimleri boykot ettiğini ve katılımın düşük olduğunu savunuyor.

Bahreyn hükümeti, bugün devam eden genel seçimlere katılımın yüksek olduğunu açıkladı.
Bahreyn resmi ajansı BENA'da yer alan haberde, oy verme işleminin başlamasının ardından vatandaşların seçime yoğun ilgi gösterdiği ifade edildi.
Şu ana kadar oy verenlerin yüzde 63'ünü erkeklerin, yüzde 37'sini kadınların oluşturduğu kaydedilirken, katılım oranına ilişkin net bilgi verilmedi.
Seçime katılımın yüksek olduğu vurgulanan resmi medya organlarında, oy kullananan kadın, yaşlı, genç, engelli, toplumun çeşitli kesimlerinden vatandaşların fotoğraflarına yer verilirken, muhalifler, iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunarak, katılımın düşük olduğunu iddia ediyor.
Seçimi boykot eden muhalif El-Vifak Cemiyeti, (Ulusal İslami Uzlaşı Cemiyeti), sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, seçime katılımın yüzde 30'u geçmeyeceğini öne sürdü.
Seçim karşıtı gösteriler
Çeşitli kentlerde seçim karşıtı gösteriler olduğu belirtilen açıklamada, eylemlerden bazı fotoğraf karelerine yer verilerek, "Şekilden ibaret olan seçimler protesto ediliyor. Güvenlik güçleri, göstericilere, göz yaşartıcı gaz ile müdahale ediyor" denildi.
El-Vifak Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı Zaam Hüseyin Ed-Deydi açıklamasında, "Bahreyn halkının çoğunluğu zorbalığa karşıdır ve kendi güçlü iradeleri ile seçimi boykot ediyor" ifadesini kullandı.
Bahreyn'de 2011 yılındaki ayaklanmanın ardından düzenlenen ilk genel seçimler için oy verme işlemi, yerel saatle 08.00'de başladı. Seçimde, kayıtlı 349 bin 713 seçmen, 39 milletvekilini belirleyecek. Seçmenler ayrıca yerel seçimler kapsamında 29 belediye meclis üyesi için de oy kullanacak.
Ülke, Şubat 2011'de daha fazla demokrasi ve reform talebiyle Şii-Sünni muhalefetin desteklediği gösterilere sahne olmuştu. Söz konusu olaylar karşısında hükümetin sert tutumu nedeniyle muhalefetteki Şii El-Vifak Cemiyeti milletvekilleri görevinden istifa etmişti.
Bahreyn Anayasası, siyasi oluşumların ancak "cemiyet" şeklinde örgütlenmelerine imkan tanıyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...