BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Bakteriyi önleyen toz

Bakteriyi önleyen toz

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Aydın Doğan ve Doç. Dr. Savaş Koparal, 8 yıl süren araştırma sonucunda bakteri oluşumunu engelleyen toz geliştirdi.



ESKİŞEHİR - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Aydın Doğan ve Doç. Dr. Savaş Koparal, 8 yıl süren araştırma sonucunda bakteri oluşumunu engelleyen toz geliştirdi. SARS ve kuş gribi hastalıklarının pek çok kişinin ölümüne yol açması sebebiyle Japonya ve Çin’de, antibakteriyel ve antimikrobik bileşikler içeren malzeme kullanımının zorunlu hale geldiğini anlatan Doğan, patentini aldıkları tozun banyo ve mutfak seramikleri üretiminde kullanılması için bazı firmalarla ortak çalışma yürüttüklerini kaydetti. Doğan, Türkiye’de pek çok erkeğin askerlik görevini yaptığı dönemde ayaklarında çeşitli mantar hastalıklarına yakalandığının belirlendiğine işaret ederek, şöyle konuştu: “Laboratuvar çalışmalarında antibakteriyel toz içeren solüsyonun emdirildiği ayakkabı keçesinde bakteri oluşumunun meydana gelmediğini tespit ettik. Tozun, ayrıca buzdolabı, klima ve çamaşır makinelerinin hava ve su filtrelerinde son derece etkili olduğunu gözlemledik. Bağırsak, üst solunum yolu ve sindirim sisteminde ciddi hastalıklara sebep olan E.coli ve S.aeureus bakterilerinin oluşumu bu toz sayesinde engellenebiliyor.”
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 86072
    % 1.74
  • 6.0742
    % -0.37
  • 6.8075
    % -0.15
  • 7.7293
    % 0.17
  • 251.383
    % -0.09
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT