Prandelli'den maç sonu mağlubiyet açıklaması

Prandelli'den maç sonu mağlubiyet açıklaması

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Galatasaray'ın Trabzonspor'a 3-0 mağlup olmasının ardından Cesare Prandelli açıklamalarda bulundu

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, 3-0 mağlup oldukları Trabzonspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Cesare Prandelli'nin maç sonu ilk açıklamaları şu şekilde:
Eleştirilerin hedefindeki isim olan Cesare Prandelli maçın ardından yaptığı açıklamada, Trabzonspor karşısında hiç beklemedikleri bir sonuç aldıklarını ifade ederek, "İlk 20-25 dakikaya baktığımız zaman sadece Galatasaray vardı, iyi de pozisyonlar bulduk ancak daha sonra bir anda ışığı kapattık. Hatayı nerede yaptığımızı bulmamız lazım. Taraftarımız için çok üzgünüm, haklılar. Kaybedildiği zaman suç her zaman teknik adamındır ama önümüzde birçok maç var ve bizi desteklemeleri gerekiyor, onlardan bunu istiyorum. Skoru kaybettikten sonra birçok değişiklik yaptık, ben bu yenilgide faturayı kendime çıkartıyorum ve bir hata varsa bunu ben yapmışımdır. Bu hatayı bulmamız lazım, bulacağız" dedi.

Cesare Prandelli'nin basın toplantısındaki açıklamaları ise şu şekilde:


Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Spor Toto Süper Lig'de 3-0 yenildikleri Trabzonspor maçıyla ilgili olarak, sorunun topu kapamadıkları zamanlarda başladığını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Prandelli, "İyi oynayan rakiplere karşı hep zor duruma düştük. Bugün ilk 20-25 dakika iyi oynamıştık. Sorun, topu kapamadığımızda başlıyor. Top bizdeyken iyiydik ama sonrasında böyle oldu. Daha çok top kapmaya ve top tutmaya çalışmamız gerekiyor" dedi.

Sarı-kırmızılı ekibin çift forvetle oynadığı maçlarda daha etkili olduğunun aktarılması üzerine İtalyan çalıştırıcı, "Çift forvetle oynamak, işler kötü gittiğinde ilk akla gelen tercihtir. Ama Olcan, Burak, Sneijder, Umut, hepsini birlikte oynatmak da zor olur. Bugün tek forvetle oynarken de önemli iki pozisyon bulduk ama değerlendiremedik. Değerlendirebilseydik farklı olabilirdi" ifadelerini kullandı.

"Başta ben memnun değilim"

Cesare Prandelli, ligin 10. haftasının geride kaldığı aktarılarak, takımın ne zaman istediği seviyeye geleceğini düşündüğünün sorulması üzerine, "Zamanı ben de bilmiyorum" dedi.

Kendilerinde istek, arzu ve karakterin hep olduğunu aktaran İtalyan çalıştırıcı, "Beş aydır çok çalışıyoruz. Başta ben memnun değilim. Düzeltmek için elimizden geleni yapıyoruz. Böyle maçlarda kaybedince zor duruma düşüyorsunuz. Maçtan önce liderle aynı puandaydık ve olumlu yaklaşıyordunuz. Yenilince ise durum farklı oluyor. Nerede hatalar yaptığımızı bulmamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Sneijder'in yedek kalacağından haberi vardı"

İtalyan çalıştırıcı, Wesley Sneijder'in maça yedek başlamasıyla ilgili yöneltilen bir soruya, "Sneijder'in yedek kalacağından haberi vardı. Kimse bir oyuncunun 100 maç oynamasını bekleyemez. İki milli maçın ardından geldi ve döndüğünde küçük bir yorgunluk sakatlığı vardı. Tercihimiz bu yönde oldu" cevabını verdi.

Birden fazla kulvarda mücadele edildiğinde tahmin etmedikleri şeylerin olabildiğini aktaran İtalyan çalıştırıcı, "Tercihlerimiz gün gün oluyor. Herkesin ufak tefek sıkıntıları olabiliyor. Milli maç sonrası bazı oyuncuları dinlendirip, Florya'da iyi çalışan oyuncuları görmek, dinlenmiş bir takımı izlemek istedim. Tabii sonucu alamadık ve bu olmayınca da tüm suç da bende" şeklinde görüş belirtti.

Takımın geleceğiyle ilgili planının sorulması sonrası Prandelli, "Gelecekle ilgili, bu maçtaki ilk 20-25 dakikamızdan başlamalıyız. Karşılaşmada 2-3 önemli pozisyon bulduk ve sonra bir anda söndük. Nedenini araştırmamız gerekiyor. Taraftarımızın önünde böyle bir mağlubiyet almak bizi çok üzdü" diye konuştu.

Kadro tercihlerine yönelik saygı olduğunu dile getiren Prandelli, "Yaptığım tercihler eleştirilebilir ama gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, hiç kimse dışarıdan bize bu konuda baskı yapmıyor" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...