2015 Bakü Avrupa Oyunları'na 6 bin gönüllü oyuncu

/ Kaynak: AA
2015 Bakü Avrupa Oyunları'na 6 bin gönüllü oyuncu

SPOR Haberleri  / AA

2015 Bakü Avrupa Oyunları'nın açılış töreninde 6 bin gönüllü oyuncu yer alacak.

Azerbaycan tarihinin en büyük spor organizasyonu Avrupa Oyunları için hazırlıklar devam ederken, açılış töreninde yapılacak gösteri için de çalışmalar sürüyor. Bakü 2015 Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, açılış törenini organize etmek için Atina 2004 ve Londra 2012 Yaz Olimpiyatları ile Soçi 2014 Kış Olimpiyatlarında görev yapan yöneticilerden oluşan bir takım kuruldu.
Londra 2012 Yaz Olimpiyatları açılışında yöneticilik yapan Catherine Ugwu'nun Bakü 2015'in tören yönetmeni, Atina 2004'ün sanat yönetmeni Dimitris Papaioannou'nun Bakü 2015'in sanat yönetmeni olarak belirlendiği, törenin daha önce Soçi 2014 Kış Olimpiyatları'nı düzenleyen şirket tarafından yapılacağı açıklandı.
Açılış seremonisinde 6 bin gönüllü oyuncu ile Azerbaycan'ın ünlü kültür ve sanat adamlarının da yer alacağı ve gösteride daha çok Azerbaycan tarih, kültür ve sanatının kullanılacağı kaydedildi.
Henüz bin gönüllü, seremonide görev yapmak için başvuruda bulundu, Papaioannou yönetimindeki koreografi ekibi gönüllüleri seçmeye ve eğitmeye başladı.
2015 Avrupa Oyunları
12-28 Haziran 2015'te düzenlenecek Avrupa Oyunları'nda 49 ülkeden 6 bini aşkın sporcu, 20 branşta mücadele edecek.
Avrupa Olimpiyat Komitesi tarafından 4 yılda bir düzenlenmesi planlanan organizasyonda sporcular, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesinde kendilerini sınama şansı bulacak.
Onsekiz tesiste düzenlenecek oyunların açılış töreni, inşaatı süren 65 bin kapasiteli Bakü Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilecek.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...