Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kilosu 300 lira

/ Kaynak: İHA
Kilosu 300 lira

Ekonomi Haberleri  / İHA

Eskişehir'de mevsiminin dışında pazarcılar tarafından satılan yeşil eriğin kilosu 300 TL'ye müşteri buluyor.

Yaz aylarının meyvesi olarak bilinen yeşil eriğin 1 tanesini bile kışın yemek isteyen 5 lirayı gözden çıkarmak zorunda. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte tezgâhlarda pek rastlanmayan erik adeta cep yakıyor. Pazarcılar tarafından da zor bulunan eriğe müşterilerinde ilgisi yok denecek kadar az. Erik yemek isteyen bazı vatandaşların ise tane hesabı aldıkları öğrenildi.
Pazar esnafından Emin Özkaya, erik fiyatlarının şaşırtan bir yükselişte olduğunu söyledi. Kilosu 300 liraya gelen eriğin tanesini 5 liradan, üç tanesini ise 15 liradan sattıklarını kaydeden Özkaya, yaz meyvelerinin genelinde fiyatların yüksek olduğunu belirtti. Özkaya, "Diğer yandan yaz meyvesi olan çileğin kilosunu 15 liradan satıyoruz. Karpuzun kilosunu ise 1,5 liradan alıcı buluyor. Eriğin bu kadar fiyatının yüksek olması bizi de şaşırtıyor. Vatandaşlarımıza yaz meyvelerini de satmayı hedefliyoruz. Ancak fiyatlar bu kadar yüksek olunca satışlarımızda o kadar az oluyor" diye konuştu. nbsp;

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...