İsmail Kartal bugünkü maç ve Emre Belözoğlu hakkında açıklamalarda bulundu

İsmail Kartal bugünkü maç ve Emre Belözoğlu hakkında açıklamalarda bulundu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Bugün oynanan Balıkesir, Fb maçı sonrası İsmail Kartal açıklamalarda bulundu.Belözoğlu'nun sportif direktörlüğe getirilmesi hakkında bakın ne dedi

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, takım kaptanı Emre Belözoğlu'nun sportif direktörlüğe getirilmesi durumunda, kendisiyle çalışmaktan büyük mutluluk duyacağını söyledi.Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ise, Balıkesirspor karşısında sergilenen oyundan da futbolcuların performasından da memnun olduğunu söyledi. Kartal, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, Emre Belözoğlu'nun sportif direktör olması halinde birlikte çalışıp çalışmayacakları şeklindeki soruya, "Ben Emre ile her zaman çalışabilirim. Sevdiğim bir kardeşimdir. Futbolun emekçisidir. Ama yurti çinde ama yurt dışında böyle bir düşüncesi olursa başarılı da olur" yanıtını verdi. Kartal maçla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:"HİÇ HESAPTA OLMAYAN BİR ŞEY OLDU"

"Biz her rakibe saygı duyuyoruz. Balıkesirspor'un son sırada olması da kimseyi yanıltmasın. Yeni bir hoca ile iyi hazırlandıklarını, bize karşı iyi mücadele edeceklerini biliyorduk. Tek hedefimiz 3 puandı. Ancak hesapta olmayan bir şey oldu, şiddetli yağmur altında bir maç oynandı. Zemin göründüğünden çok daha ağırdı. Futbolcular sahada istediklerini bu nedenle fazla yapamadı. Sonuçta bu akşam 3 puanı almayı başardık. Balıkesirspor'a ve yeni hocası Kemal Özdeş'e de bundan sonra ki maçlarda başarılar diliyorum" dedi. nbsp;

Kartal, hatlar arasında bir kopukluk olup olmadığı şeklindeki soruyu, "Biz baştan sona oyunu kontrol ettik. 4-5 gol pozisyonu üretirken rakibe neredeyse hiç pozisyon vermedik. Ben oyundan da oyuncularımın ortaya koyduğu performanstan da memnunum" sözleriyle yanıtladı.

ÖZDEŞ: O GOLÜ VOLKAN DA YİYEBİLİRDİ

Balıkesirspor'un başında ilk sınavını veren Teknik Direktörü Kemal Özdeş ise yenilgiye rağmen, ortaya koydukları mücadele için futbolcularını kutladığını söyledi. Özdeş, "Sonuçta bu müsabakaya kadar 8 maçtır kazanamayan, 5 puanı bulunan ve 26 gol yemiş bir takımdık. Fenerbahçe maça iyi başlamasına rağmen ilerleyen dakikalarda oyun dengeye oturdu. İlk yarının sonlarına doğru şanssız bir gol yedik. İkinci yarıda daha iyi oynadığımızı düşünüyorum. Burada Galatasaray'ı yenen, Fenerbahçe karşısında iyi futbol oynayan bir takım olarak iç sahada daha tehlikeli bir ekip olabiliriz. Pazartesi gününden itibaren bir sonraki maçı kazanmak üzere çalışmalara başlayacağız" dedi. Kaleci Emrullah'ın goldeki hatasını değerlendiren Kemal Özdeş, "Bu hava ve saha şartlarında aynı hatayı Volkan da yapabilirdi, Fenerbahçe ya da bizim savunmamızdan bir oyuncu da yapabilirdi" ifadesini kullandı.

İsmail kartal kimdir

İsmail Kartal, (d. 25 Mayıs 1961, Anadolukavağı, İstanbul) Türk eski millî futbolcu, teknik direktör. 2014-2015 sezonunun başından beri Fenerbahçe'de teknik direktörlük yapmaktadır.Kulüp takımları kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Futbol yaşantısına Sarıyer Spor Kulübü'nde başlamıştır. Daha sonra Gaziantepspor'a transfer olmuştur. İki yıl bu kulüpte oynadıktan sonra, 1983-1993 yılları arasında top koşturduğu Fenerbahçe'de 235 maç oynadı, dokuzu penaltıdan olmak üzere 15 gol attı. 1993-1994 sezonunda Denizlispor, 1994-1995 sezonda Adanaspor'da oynadıktan sonra futbolu bıraktı.

Millî takım kariyeri

İsmail Kartal, 2 kez Türkiye 21 Yaş Altı Millî Futbol Takımı ve 6 kez Türkiye Millî Futbol Takımı forması olmak üzere toplam 8 kez milli formayı giymiştır.

Teknik direktörlük kariyeri

Fenerbahçe altyapısında çalıştıktan sonra ilk teknik direktörlük deneyimini Karabükspor'u çalştırarak yapti. Daha sonra Sivasspor'un başına geçti ve Yiğidoları sezon sonu takımı 1. Lig şampiyonu yapıp tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıkardı. İsmail Kartal, 2006-2007 sezonunda Mardinspor'un başında başlamış, sezon ortasında görevinden ayrılarak Malatyaspor'un başına geçmiştir. Ardından Malatyaspor'u bırakıp FB TV'de yorumculuğa başlamıştır. 2007-2008 sezonunun 18.haftasının ardından Orduspor'un başına geçti. 2008-2009 Konya Şekerspor teknik direktörlüğünü yapmıştır.

2010-2014 sezonları arasında Fenerbahçe'de yardımcı antrenör olarak görev yaptı. 2014-2015 sezonu başında, teknik direktörlüğe getirildi.[1] Fenerbahçe'de ki teknik direktörlük kariyerinde ilk derbi galibiyetini 8. haftada deplasmanda oynandığı Beşiktaş maçını 2-0'lık skorla elde etmiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...