Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

500 milyar dolar ihracat yapacağız

/ Kaynak: AA
500 milyar dolar ihracat yapacağız

Ekonomi Haberleri  / AA

Fikri Işık, "500 milyar dolar ihracat yapacağız. Ecdada bu yakışır. Geleceğin istikbalinin garanti altına alınması ancak bu sayede olur" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "500 milyar dolar ihracat yapacağız. Ecdada bu yakışır. Geleceğin istikbalinin garanti altına alınması ancak bu sayede olur" dedi.Işık, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası'nca ilçedeki bir otelin balo salonunda düzenlenen "2013 Tescil ve Vergi Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 12 yıldır gece gündüz çalıştığını söyledi.


Türkiye'deki hiç kimsenin "hükumet çalışmıyor" diyemeyeceğini belirten Işık, "Biz bunları diyenleri çok gördük. Her hafta, her ay, her sonbahar kriz bekleyenleri çok gördük. Dünyanın en büyük krizini teğet geçiren bir ülke olarak Allah'a şükür dünya ekonomik tarihine de geçtik" diye konuştu.


3 bin 300 dolar olan milli geliri 10 bin 500, 11 bin dolar seviyesine yükselttiklerini ifade eden Işık, şunları kaydetti:


"Asla yeterli görmüyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında 25 bin doları geçmek durumundayız. 233 milyar dolardan aldık gayri safi yurt içi hasılayı şu anda 822 milyar doları bulduk. Yetmez, 2 trilyon doları bulmak durumundayız. 36 milyardı ihracatımız şu anda 160 milyar dolarla inşallah kapatacağız, bu da yetmez. 500 milyar dolar ihracat yapacağız. Ecdada bu yakışır. Geleceğin istikbalinin garanti altına alınması ancak bu sayede olur. Bunu çok iyi biliyoruz. Bugüne kadar yaptığımız bütün bu işler hedefleri gerçekleştirmek için çok önemli adımlar, atılımlardı. Şimdi yeni bir sıçramanın eşiğindeyiz. Yeni bir başarı hikayesini inşallah birlikte yazacağız. Bu başarı hikayesinin temelinde de nitelikli üretim, nitelikli insan kaynağı, Ar-Ge ve teknolojiye dayalı yüksek katma değerli ürünlerle ihracatımızı, istihdamımızı artırmak."


"Üretimimiz insana saygılı olacak"


Türkiye'nin yerli üretimi hedeflediğini belirten Işık, "başımaçıkarma" döneminden, "bir buluşta sen yap" dönemine geçildiğini söyledi.


Yeşil üretime önem verdiklerini dile getiren Işık, konuşmasına şöyle devam etti:


"İnsana ve çevreye saygılı olmayan bir üretimle devam etme şansımız yok. Son 2014 yılında içimizi yakan iki tane büyük olay oldu. Hatta birkaç tane oldu da üç tanesi herkesin hatırında. Bir tanesi Soma faciası. Kesinlikle yeşil üretimin olmamasının bir sonucudur. İstanbul'daki asansör kazası. İşte en son Ermenek'teki maden kazası. Neden? İnsana saygı duymazsanız, daha çok kazanacağım diye daha önce açılmış bir ocağın altına girerseniz, Allah'ın tabiata koyduğu kanun belli. Bunu insanın değiştirme gücü yok ki. Bu açıdan artık üretim yaparken, üretimimiz insana saygılı olacak. İşçi sağlığı ve iş güvenliği bizim üretim felsefemizin güvenliği olacaktır. Bunun için yapılması gereken masrafları kesinlikle artık bir maliyet olarak görmeyeceğiz. Buna hammadde girdisi gibi bakacağız."


Doğanın koruması amacıyla kurulacak arıtma tesisleriyle hiçbir fabrikadan katı atık deşarjının yapılamayacağını dile getiren Işık, Ergene Havzası'nın temizlenmesi için büyük bir proje uygulanacağını kaydetti.


Işık, konuşmasının adından, vergi ve girişimcilik konularında başarılı iş adamlarına ödüllerini verdi. nbsp;

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...