Irak'ta ABD'li askerlerin varlığı asılsız

/ Kaynak: AA
Irak'ta ABD'li askerlerin varlığı asılsız

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta ABD'li askeri gücün olmadığı ve müsteşarlara tanınan dokunulmazlığın diplomatik dokunulmazlık olduğu belirtildi.

Irak'ta ABD'li askeri gücün olmadığı ve müsteşarlara tanınan dokunulmazlığın diplomatik dokunulmazlık olduğu belirtildi.Konuyla ilgili Irak Başbakanlık Enformasyon Dairesi'nden yapılan açıklamada, Irak'ta ABD'li askeri gücün olmadığı ifade edilerek, IŞİD terörü ile mücadelede güvenlik güçlerine yardım eden müsteşarlara tanınan dokunulmazlığın, Büyükelçilik personeline ait oldukları için "diplomatik dokunulmazlık" olduğu bildirildi.


Açıklamada ayrıca, Irak'ta ABD'li askeri gücün olduğu yönündeki, ABD'nin Ankara Büyükelçisine ait olarak servis edilen haberlerin asılsız olduğuna da işaret edilerek,"Irak'ta sadece askeri eğitmenler bulunuyor. Bunların da Büyükelçilik takımına ait oldukları için diplomatik dokunulmazlığı var. Bu konu önceki hükümetce onaylanmıştı" denildi.


Başbakan Haydar el- İbadi'nin ülkede karada savaşacak yabancı güç istemediklerini, güvenlik güçleri ile Halk Toplulukları'ndan oluşan güçlerin IŞİD'e karşı başarı elde ettiğini defalarca ifade ettiği hatırlatılan açıklamada, şunları kaydedildi:


"Bu tür konular, ABD Büyükelçiliği tarafından reddedilmesine rağmen, kamuoyu ve siyasi grupları karıştırmak için ve Başbakanın gerçekleştirdiği reformlardan sonra bazılarınca kişisel hedeflerden ötürü kullanılmak isteniyor. Herkesi basında yer alan iddialarla ilgili tavır almadan önce, söz konusu bilgilerden emin olamaya çağırıyoruz. Yeni hükümet tüm adımlarında şeffaf ve gerçekliği benimsedi. Attığı her adımda kamuoyunu bilgilendirmekten de çekinmeyecektir."


Irak'ta ABD'li askeri gücün bulunduğu ve güvenlik güçlerine eğitim veren müsteşarlara hükümet tarafından hukuki dokunulmazlık tanındığı tartışmaları sürüyor. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...