Bankalara 4 köprü parası ödedik!

Bankalara 4 köprü parası ödedik!

Ekonomi Haberleri

Bankaların vatandaştan aldığı ücret, komisyon ve masrafların tutarı yılın 10 ayında 21 milyar liraya ulaştı. Bu rakam, dört adet 3. Boğaz Köprüsü'ne bedel

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) verilerine göre, bankaların faiz dışı gelirleri bu yılın ocak-ekim döneminde yüzde 12 artarak 30.7 milyar liraya çıktı. Vatandaşların en çok karşılaştıkları masraf kalemlerinden olan komisyonların tutarı ise yüzde 14.6 yükselerek, 21 milyar lira oldu. Söz konusu gelirlerin toplam faiz dışı gelirler içindeki payı yüzde 69 olarak gerçekleşti. Bankacılık hizmet gelirleri ile kredi masraflarının tutarı, Türkiye açısından önemli bazı ulaşım projelerinin maliyetleri ile karşılaştırıldığında ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Buna göre bankaların 10 ayda elde ettiği 21 milyar liralık gelirle 4 adet 3. Köprü Projesi, 2 adet Marmaray Projesi gerçekleştirilebiliyor. Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar, bankaların aldığı ücret, komisyon ve masrafların tüketicileri mağdur ettiğini savunarak, "20-30 yıl öncesine kadar bugün alınan masraf kalemlerinin adları bile yoktu. Bankalar, BDDK düzenlemesiyle adı değişen masrafları almaya devam ediyor. Halbuki bankaların faiz dışında hiçbir gelir kaleminin olmaması gerekiyor" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...