Sevgili kardeşim...

Sevgili kardeşim...

MAGAZİN Haberleri

Ünlü yıldızların kardeşleri, onlarla aynı kulvarda koşar... Sinema, müzik yolculuklarında kimi gölgede kalır, kimi birlikte merdiven basamaklarını çıkar...

Bazı kardeşler gölgede kalsa da birçoğu başarıyı paylaşır hatta 'boynuz kulağı geçer' misali zirveye çıkar; kimi de inzivaya çekilir... İşte ünlü yıldızlar ve kardeşleri...


KENAN-OZAN DOĞULU
Sevgili kardeşim...
İstesem Kenan'ı

piyasadan silerdim
Uzun kıvırcık saçları ile 1993 yılına damga vuran bir isimdi kendisi. Ardı ardına çıkardığı albümlerle müzik piyasasında kısa sürede sevildi Kenan Doğulu... Ağabeyinin aksine sahne önünde olmaktan uzak kalan Ozan Doğulu ise, tercihini sahne arkasında kalarak teknik kısımda yer almaktan kullandı. Müzik ile iç içe büyüyen kardeş Doğulu'ya neden şarkıcı olmadığı sorulduğunda; "Eğer şarkıcı olsaydım, sırf Kenan'ı değil, bütün erkek popçuları piyasadan silerdim" diyerek esprili bir cevap veriyor.

GÖNÜL-KAMURAN AKKOR
Sevgili kardeşim...
Elimden tutan Gönül ablam
Dünün küçük Gönül'ü, bugün 7'den 70'e herkesin tanıdığı, adı neonlarda en üstte yazılan, sesi Türkiye radyolarından ve plaklardan bütün Türkiye'ye yayılan bir şöhrettir. Kendisi gibi şarkılarıyla ülke çapında üne kavuşan Kamuran Akkor'un ablasıdır. Kamuran Akkor ablasıyla ilgili; "Her zaman elimden tutan Gönül Ablamla aramda asla bir çekişme olmadı. Onu annem kadar severim" diye bahseder...


NEŞE-GÜLDEN KARABÖCEK
Sevgili kardeşim...
Magazin dünyasını sarsmışlardı
Magazin gündemini en çok sarsan kardeşler Neşe ve Gülden Karaböcek... Hepimiz biliyoruz ki kardeşlerin birbirine düşman olma sebebi bir adam! Hikâye şöyle gelişiyor; O dönemin popüler isimlerinden olan Atilla Alpsakarya, "Arabesk'in anası" olarak tanımlanan Neşe Karaböcek ile bir yuva kuruyor. İşte bundan sonra olaylar rayından çıkıyor ve Alpsakarya, kardeş Gülden Karaböcek ile dünya evine giriyor. Magazin gündemini bir hayli meşgul eden bu olay iki kız kardeşi bir birine düşürüyor. Kardeşlerin verdiği röportajda ise bu olayın hâlâ sıcak kaldığı ortaya çıkıyor... Neşe Karaböcek, "O benim kocamı elimden aldı. Anadolu'da bu yüzden cinayetler işleniyor. Onunla asla barışmam. Gülden'i mezara kadar affetmeyeceğim" şeklinde konuşuyor; Gülden Karaböcek ise "Beni fettan bir kadın olarak göstermek istedi ablam. Benim ölmemi isteyecek kadar kıskanıyordu ve müzik piyasasında olmamı istemiyordu" diyordu.


MÜJDE-MEHTAP AR
Sevgili kardeşim...


Yeşilçam'ın nbsp;
unutulmazları

Unutulmayan besteleri ve renkli kişiliği ile akıllara kazınan Aysel Gürel'in kızları Müjde Ar ve Mehtap Ar kardeşler, annelerinin şöhretinden faydalanıp kendilerini beyaz perdeye attılar. Kardeşler, Yeşilçam serüvenine birlikte başladı fakat Müjde Ar, kardeşi Mehtap'ın önüne geçerek dönemin aranılan isimlerinden oldu.

HAKAN-ZAFER PEKER
Sevgili kardeşim...
Bir Efsane Hakan Diyemedim Zafer
Dönemin genç yeteneklerinden olan ve bir hayli adından söz ettiren Hakan Peker, 1989 yılında Bir Efsane ismini taşıyan albümle çıkış yaptı. Ardından kendisi gibi müzikle uğraşan kardeşi Zafer Peker de albüm çıkarmaya karar vermişti. Zafer Peker, 92 yılında çıkardığı Diyemedim adlı parçasıyla büyük beğeni gördü. O dönemde müzik raflarında iki isim vardı, Hakan ve Zafer kardeşler...

NİL ÜNAL-GÖKBEN nbsp;
Sevgili kardeşim...

O benim her şeyim!
Hem sinema filmleriyle hem de hayran bırakan sesiyle 80'li yılların en ünlü şarkıcılarından olan Nil Ünal, 70'li yıllarda Ajda Pekkan'ın rakibi olarak gösterilen Gökben'in kardeşidir. Aynı babadan olmayan ünlü kardeşler, birbirleri için; 'O benim her şeyim, en büyük destekçim odur' diyerek söz eder.

AJDA-SEMİRAMİS PEKKAN
Sevgili kardeşim...
Ablasını bir günde tahtından etti
Türkiye onu Süperstar olarak biliyor ama bu durumdan pek de memnun değil. 60'lı yılların en çok konuşulan isimlerinden olan Ajda Pekkan'ı bir günde tahtından eden kız kardeşi Semiramis Pekkan oldu. Oyunculuk yönünü geliştiren Semiramis, bir teklif üzerine ablasının yolundan gitmeye karar verdi. Semiramis o dönemlerden kısaca şöyle bahsetti; "Türkiye beni konuşuyordu. Sahneden indiğimde Ajda bir köşede hüngür hüngür ağlıyordu"...

YILMAZ-MUSTAFA ERDOĞAN
Sevgili kardeşim...
Sahnelerde aranan kardeşler
Senaryosunu ve hikâyesini yazdığı Bir Demet Tiyatro adlı dizideki, Mükremin Çıtır isimli karakter ile tanınırlığı büyük ölçüde artan Yılmaz Erdoğan'ın ağabeyi Mustafa Erdoğan'dır. Ağabey Erdoğan, nbsp;dünyaca tanınan Anadolu Ateşi adlı dans grubunun genel sanat yönetmenidir. Başarılı kardeşler yaptıkları işlerle her dönemde isimlerinden bahsettirirler ve birbirlerine destek olurlar.

SÜHEYL-BEHZAT UYGUR
Sevgili kardeşim...
Babalarının nbsp;
izinden gittiler
Usta tiyatrocu Nejat Uygur'un oğulları olan Süheyl ile Behzat kardeşler, babalarının isteğiyle tiyatroya adım attı. Yetenekleriyle göz dolduran kardeşler bir süre sonra babaları Nejat Uygur'u geride bıraktı. Yıllarca aynı perdede çalışan muhteşem ikili; "Biz sadece sahne gerisinde değil oyun sırasında bile tartışırız. Seyirci anlamaz onu. Oyunun bir parçası zannederler. Mesela biz tartışınca bazen seyirci bize güler. Ama gerçekten de o an ciddi tartışıyoruzdur" diyerek her şartta uyum içinde olduklarını ve babaları gibi ölene kadar tiyatroya bağlı olacaklarını belirtirler.

COŞKUN-TAŞKIN SABAH
Sevgili kardeşim...
Kardeşimle çalışmayı tercih etmiyorum
Coşkun Sabah denildiğinde ilk aklımıza gelen 'ud'u ve Beni Unutma şarkısı oluyor herhalde. Kendisini 'Coşkun Sabah tarzı' olarak adlandıran ud virtüözü, Türkiye'de bütün zamanların en iyi çıkış yapan sanatçılarından biri olmuştur. Ardından kanun çalarak tanınan kardeşi Taşkın Sabah da müzik mertebesine yükselmiş bir müzisyendir. Ağabey Coşkun Sabah, kardeşini üzmemek için birlikte çalışmamayı tercih ediyor.

TÜRKAN-NAZAN ŞORAY
Sevgili kardeşim...
Aktrisin kız kardeşiyim
Güzelliğiyle bütün Türkiye'nin kalbini fethetmiş Türk sinemasının Sultanı'dır o... Sayısız ödüllere sahiptir ve her şeyin başının sevgi olduğunu savunur Türkan Şoray... Sultan'ın kız kardeşi olan Nazan Şoray'ın ise film dünyasında Türkan Şoray'ın yanında fazla şansı yoktu; o yüzden şarkıcılığı tercih etti. Ancak 'Aktrisin kız kardeşi' olarak anılmaktan bir türlü kurtulamadı.

NİRAN-HAKTAN ÜNSALSevgili kardeşim...

'Haktan'la ün kazandı
Bayraşa Pop Show 94 yarışması için erkek kardeşi Haktan'ın bestelediği ve kendi adını taşıyan Haktan isimli parçası ile büyük beğeni topladı Niran Ünsal ve yarışmadan birinci ayrıldı. Ardından hatırı sayılır bir üne kavuştu. Kardeş Haktan ise kendi parçaları ile albüm çıkararak adından epeyce söz ettirdi. İkilinin magazin basınında ailevi meselelerinden ötürü aralarının bozuk olduğu biliniyor.

ZERRİN-TÜLAY ÖZER
Sevgili kardeşim...
Şöhreti bitti, kardeşe destek devam etti
1975 yılı, Tülay Özer için tam anlamıyla bir patlama yılı oldu. Müzik listelerini altüst ederek kariyerinin en büyük başarısına imza attı. 80'li yıllara girildiğinde Tülay'ın şöhreti artık eski ihtişamını kaybederken, kız kardeşi Zerrin Özer arabesk müziğin zirvesine doğru hızla yükseldi. Kardeşinin müzik piyasasına atılması için her türlü desteği veren Tülay, Zerrin Özer ile asla bir rekabete girmediği gibi bu desteğini daima sürdürdü.
ÇAĞLA TÜRK-TÜRKİYE GAZETESİ


















UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...