Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bağımlıya danışman verilecek

Bağımlıya danışman verilecek

GÜNDEM Haberleri

Uyuşturucuyla Mücadele Şurası'nda uzmanlardan gelen teklifler, Bülent Arınç başkanlığındaki Uyuşturucu İle Mücadele Kurulu tarafından değerlendiriliyor.

nbsp;Kurul gündeminde "bağımlılık danışmanlığı" için atılabilecek adımlar da bulunuyor. Alkolden sigaraya, uyuşturucudan kumara, internetten yemek ve alışverişe kadar farklı bağımlılık türleriyle mücadele amacıyla devreye sokulacak "bağımlılık danışmanları" bireylerin zarar görmüş hayat alanlarının onarılmasında görev alacak. Danışmanlar, bağımlılık sürecinin nasıl oluştuğu, etkileri ve gelişimini inceleyerek, kısa ve uzun vadede bu sorunun giderilmesi için çalışma yapacak. Böylece, resmi kurumlara başvurmaktan çekinen, psikolog, psikiyatrist gibi yöntemleri tercih etmeyenler için de "bağımlılık danışmanları" bir seçenek olacak. Bağımlılık danışmanlığı için yurt dışındaki örnekler incelenecek. Bu kapsamda "bağımlılık danışmanlığı meslek kriterleri" belirlenecek. Bu kriterlere sahip kişilerin ilgili kurumlarda veya özel olarak çalışması planlanıyor. Narkotimlerin arka planında da psikolog ve sosyologlarla birlikte bağımlılık danışmanlarının da rol alması öngörülüyor. nbsp;Yürütülen hazırlıklar arasında "Bağımlılık Psikiyatrisi" uzmanlığı oluşturulması ve üniversitelerde "Bağımlılık Uygulama ve Araştırma Merkezleri" kurulması da yer alıyor. nbsp;
Oğuzhan Şahin ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...