Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Edirne'de Tunca ve Meriç köprüleri trafiğe açıldı

/ Kaynak: AA
Edirne'de Tunca ve Meriç köprüleri trafiğe açıldı

YAŞAM Haberleri  / AA

Edirne'deki nehir taşkınları nedeniyle trafiğe kapanan Tunca ve Meriç köprüleri, ulaşıma açıldı.

DSİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, sabah saat 08.00'de Meriç Nehri'nin debisi 1356, Tunca Nehri'nin debisi ise 340 metreküp/saniye olarak ölçüldü.İl Kriz Masası kararına göre kapatılan köprüler suyun yatağına çekilmesi üzerine trafiğe açıldı. Edirne Emniyet Müdürlüğünce köprü girişlerine çekilen bantlar kaldırıldı. Köprü girişlerindeki az miktardaki suyun bulunduğu alana da belediye ve DSİ ekipleri tarafından mucur atıldı. nbsp;Araçlar, suyun etkisini azaltmak için kurulan portatif köprüden geçerek Tunca köprüsüne ulaşıyor. Yunanistan sınırında yaklaşık 5 bin kişinin Karaağaç Mahallesi'nde de suların yavaş yavaş çekildiği görüldü.
Köprülerin trafiğe açılmasıyla Karaağaç Mahallesi'nde Pazarkule Sınır Kapısı'nın da bulunduğu uluslararası nitelikteki yol da trafiğe açıldı.
Suyun getirdiği ağaç molozları ve çöplerin Tunca Nehri'nin ayaklarında biriktiği gözlendi.
Öte yandan, kent ormanı, Edirne Belediyesi'ne ait sosyal tesisler, çay bahçeleri, askeri gazino, ekili tarım arazileri ve Karaağaç Mahallesi'ne ulaşımın sağlandığı yolda ulaşımı nehir taşkını olumsuz etkiledi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...