Zeki Müren doğum gününde unutulmadı

/ Kaynak: İHA
Zeki Müren doğum gününde unutulmadı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İHA

Zeki Müren'in doğumunun 83'cü yılında Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen konser büyük ilgi gördü.

Nurol Kültür Merkezi'nde 2 bölümden oluşan konser Zeki Müren'in sanatını ve müziğini koruma ve yaşatma derneğin Türk Sanat Müziği Topluluğu'nda yer alan sanatçılar tarafından koro ve solo şarkılar seslendirildi. Konserin ilk bölümü söz ve müziği sanatçıya ait "Şimdi uzaklardasın" adlı şarkıyla başladı. Tango ile devam eden konser yoğun ilgi gördü. 6 Aralık 1931'de doğan, 24 Eylül 1996'da vefat eden Zeki Müren her yıl çeşitli etkinliklerle anılıyor. Sanatçının anısına doğumunun 83'cü yılında düzenlenen konseri yaklaşık 500 kişinin dinledi.
Konser bitiminde duygularını ifade eden Şef Ahmet Sabancı, "Bu salonun dolu oluşu çok yoğun duygular yaşattı bu gece. O kadar mutlu oldum ki bizim müziğimiz adına ben çünkü hayatımı bu müziğe hayatımı verdim, bu müzikle yaşımı aldım, onun için çok mutluyum. Bugün Zeki Müren doğum günü dolayısıyla anma etkinli düzenledik, 6 aralık 1931 doğumlu olan Zeki Müren bugün yaşasaydı 83'cü yaşında olacaktı. Bu kadar kalabalık izleyicinin önünde yaşadığını ispatlamış olduk" dedi.
Öte yandan konserde elde edilen gelirler ise Güler Mustafa Kızılağaç İlköğretim Okulu'na bağışlanarak, okulun ihtiyaçları giderileceği öğrenildi.

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...