'AK Saray bu millete çok yakıştı'

/ Kaynak: İHA
'AK Saray bu millete çok yakıştı'

Politika Haberleri  / İHA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yeni yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili eleştirileri cevapladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP'nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili eleştirilerine sert sözlerle cevap verdi. Bakan Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saray derdinin olmadığını belirterek, "İngilizlerin Buckingham Sarayı varsa Türk milletinin de Ak Saray'ı olacak. Bu millete Ak Saray çok yakıştı" dedi.
AK Parti Bayrampaşa 5'inci Olağan İlçe Kongresi, Bayrampaşa'daki Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi'nde yapıldı. Kongreye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede bir konuşma yapan AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, 'Yeni Türkiye' sloganına vurgu yaparak, "Arkamızdaki panoda 'Yeni Türkiye Yeni Güç' yazıyor. Bunun gerçekten kıymetini bilelim. Türkiye buralara kolay gelmedi. Çok büyük mücadeleler verildi. Tırnakları ile kazıyarak buralara gelindi. Son on yılda yapılanlar cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde yapılmamıştır. Bu noktalara AK Parti hükümetleri zamanında gelinmiştir. Ama yaptıklarımızı çok fazla söylemekten hoşlanmadığımız için insan hafızası bazen unutabiliyor. Onun için her gittiğimiz yerde bunları anlatmalıyız. Bakın 12 yıl boyunca Türkiye'de 500 bin öğretmen ataması yapıldı. 6 bin kilo metre olan bölünmüş yol 17 bine çıkarıldı. 2 bin 500 sağlık tesisi yapıldı. 189 adalet sarayı yapıldı ve 6 milyon kişiye istihdam yapıldı" dedi.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, "Türkiye 2023'te iki trilyon dolarlık bir ülke olacak. Kişi başına milli gelir 25 bin dolar, ihracatımız 500 milyon dolar olacak. Ama Türkiye daha da önemlisi Türk vatandaşlarının etnik kökenine bakılmaksızın, inançlarına bakılmaksızın herkesin bu ülkenin vatandaşı olarak kendini mutlu huzurlu hissedeceği bir ülke olacak" şeklinde konuştu.


"İNGİLİZLERİN BUCKİNGHAM SARAYI VARSA, TÜRK MİLLETİNİN DE AK SARAY'I OLACAK"
AB Bakanı Bozkır'dan sonra kürsüye gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun hedefinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ı AK Saray üzerinden eleştiren muhalefet vardı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Bakan Müezzinoğlu, "Recep Tayip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda senin başkanın oturduğu Florya'daki köşkte oturmadı. Onun köşk saray derdi yok. Ama bu milleti muasır medeniyetler seviyesi üzerine taşıma derdi var. İngilizlerin Buckingham Sarayı varsa Türk milletinin de Ak Saray'ı olacak. Bunu hazmedemeyenlere en güçlü dersi yine milletimiz 2015 seçimlerinde verecek. Ey Cumhuriyet Halk Partililer bu millete Ak Saray çok yakıştı. Bu millet AK Saray'da Putin ağırlamasını ne kadar saygın olduğunu gördü. Recep Tayyip Erdoğan, bu milletin saygınlığını ve temsilini kendi nefsinde arasaydı başbakanlığı döneminde 12 yıl boyunca bir apartman dairesinde oturmazdı. Cumhurbaşkanımızın derdi ülkenin ve milletin temsilidir" dedi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...