Es-Es, Başakşehir'e avlandı!

Es-Es, Başakşehir'e avlandı!

SPOR Haberleri

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Eskişehirspor ile İstanbul Başakşehir karşı karşıya geldi.

Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip İstanbul Başakşehir 1-0 kazandı. İstanbul Başakşehşir'e kritik 3 puanı getiren gol 63. dakikada Türk futbolunun tecrübeli golcüsü Semih Şentürk'ten geldi.
Bu sonucun ardından İstanbul Başakşehir puanını 18'e yükseltti, Eskişehirspor 12 puanda kaldı. Gelecek hafta Başakşehir, Balıkesirspor'u ağırlayacak. Eskişehirspor ise İstanbul'da Kasımpaşa'ya konuk olacak.


AVCI, SAĞLAM'A GÖRE DAHA DENGELİ
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, orta sahayı sağlam tutan bir 11 sahaya sürdü. Kalede Boffin, sağ bekte Kamil Ahmet, sol bekte Ergün, stoperde Sezgin ve Birol, önlerinde Sissoko, Hürriyet ve Causic, kanatlarda Ömer ve Erkan, ileride ise Mori görev aldı.
Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise daha dengeli bir takım sahaya sürdü. Kalede Volkan Babacan, savunmada Ferhat, Epureanu, Uğur Uçar ve Yalçın, önlerinde Rotman, Mahmut ve Mossoro, kanatlarda Doka ve Visca, forvette ise Semih Şentürk görev aldı.


TEMPOSUZLUKTAN HİÇBİR ŞEY OLMADI
Maç oldukça dengeli başladı ve tempo düşüktü. İki takım da savunma güvenliğini ön planda tutarak mücadele etti. İlk tehlikeyi 5. dakikada Edin Visca ile Başakşehir oluşturdu. Visca'nın şutu kale direğinin hemen dibinden dışarı gitti.
İki takımın savunmalarını derin ve kademeli kurduğu maçta, orta sahalar kalabalık bir şekilde merkeze toplanınca sık sık top kaybı gördük. Üstüste paslaşmaların dahi zorlukla yapıldığı dakikalarda cılız kanat ortaları dışında hücum aksiyonu olmadı. Devre boyunca uzaktan şutlarla etkili olunmaya çalışıldı. Bunların en tehlikelisini 22. dakikada Eskişehirsporlu Sissoko vurdu ama kaleci Volkan Babacan gole izin vermedi.
Eskişehirspor, sıkışan oyunda forvetleriyle Başakşehir savunmasını açamazken, Başakşehir ise son paslarda yapılan hatalar nedeniyle pozisyona giremedi.


BAŞAKŞEHİR ÖNCE KAÇIRDI, SONRA AFFETMEDİ!
İkinci devreye takımlar, ilk yarıdaki görüntülerinin aynısıyla sahadaydı. 15 dakikalık devre arasına rağmen takımların oyun anlayışları hiç değişmedi. Teknik direktörler ise daha fazla risk almaktan kaçındı.
Başakşehir cephesi dakikalar geçtikçe daha diri görünmeye ve hücuma daha kalabalık çıkmaya başladı. Önce yaşanan bir karambolde 3-4 kez gole yaklaşan Başakşehir, kaleci Boffin ve direkleri geçemedi. Daha sonra 63. dakikada, şansının da yardımıyla Semih Şentürk, Başakşehir'i öne geçiren golü attı. Sağ kanatta topla buluşan Edin Visca pasını ceza sahası içinde bulunan Marcio Mossoro'ya aktardı. Mossoro'da bekletmeden pasını Semih Şentürk'e aktarmak istedi fakat savunmaya çarpan top Semih'in önüne düştü. Semih penaltı noktasının hemen önünden şutunu çekti ve topu ağlarla buluşturdu.
Gole rağmen, Eskişehirspor oyuncuları reaksiyon veremedi. Başakşehir ise golden sonra daha cesur bir şekilde hücuma çıkmaktan vazgeçti. İlk yarıdaki bol mücadele, bol top kaybı, düşük tempo ve 0 pozisyon görüntüsü devam etti. Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, çeşitli taktikler verip oyuncu değişiklikleri yapsa dahi görüntüyü değiştiremedi.


MAÇTAN DAKİKALAR
5. dakikada İstanbul Başakşehir atağında Visca'nın kaleye yüzü dönük şutunda meşin yuvarlak, kale direğinin üzerinden az farkla auta çıktı.
15. dakikada Eskişehirspor hücumunda Erkan'ın sol kanattan yaptığı ortada siyah-kırmızı takımdan kimse topa dokunamayınca, savurma oyuncuları meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
22. dakikada Sissoko'nun ceza sahası dışında yerden attığı sert şutta kaleci Babacan, topu tek hamlede kontrol etti.
27. dakikada Mossoro'nun Visca'ya pasında topla oyuncu arasına giren Sezgin, tehlikeyi önledi.
46. dakikada Da Costa'nın sağ kanattan gönderdiği topa hareketlenen Semih, meşin yuvarlağı kontrol etti. Semih'in aşırtma vuruşunda kaleci Boffin, topu bloke etti.
48. dakikada Sissoko'nun sağ kanattan yaptığı ortada İstanbul Başakşehir savunma oyuncuları, kafayla topu uzaklaştırdı. Sezgin önünde kalan topu, kaleye göndermek istedi. Ömer, savunmaya çarpıp önünde bulduğu topu, auta attı.
55. dakikada Visca, sağ kanattan taşıdığı topu, Eskişehirspor ceza sahası içindeki Semih ile buluşturdu. Semih'in şutunda Boffin, topu çeldi. Bu sırada topu tekrar önünde bulan Semih'in şutunda meşin yuvarlak, kale direğinden döndü.
63. dakikada Visca'nın pasında topla buluşan Da Costa, meşin yuvarlağı Semih'e iletti. Semih'in şutunda top, kaleci Boffin'in sağından ağlarla buluştu: 0-1
88. dakikada Kamil'in sağ kanattan yaptığı ortada iyi yükselen Mori'ni kafa vuruşunda, kaleci Volkan topu, kontrol etti.
Karşılaşma, İstanbul Başakşehir'in 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.


Eskişehirspor: 0 - İstanbul Başakşehir: 1
Stat: Atatürk
Hakemler: Barış Şimşek, Mehmet Metin, Samet Çavuş
Eskişehirspor: Boffin, Kamil, Birol, Sezgin, Ergün, Sissoko (Dk. 88 Serdar), Hürriyet (Dk. 62 Aytaç), Causic (Dk. 76 Andaç), Erkan, Ömer, Mori
İstanbul Başakşehir: Volkan, Mahmut, Epureanu, Visca, Silva (Dk. 75 Tayfun), Yalçın, Semih (Dk. 76 Perbet), Da Costa (Dk. 87 Sezer), Uğur, Rotman, Ferhat
Gol: Dk. 63 Semih (İstanbul Başakşehir)
Sarı kartlar: Dk. 17 Ahmet, Dk. 37 Sissoko, Dk. 38 Ömer, Dk. 55 Hürriyet, Dk. 82 Aytaç (Eskişehirspor), Dk. 20 Uğur, Dk. 90+4 Perbet (İstanbul Başakşehir)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...