Gurbetçi çocuklar için sevgi evleri açılacak

Gurbetçi çocuklar için sevgi evleri açılacak

GÜNDEM Haberleri

Hükümet, Avrupa'da Türk çocuklarının çeşitli bahanelerle ailelerinden alınarak yabancılara verilmesini engellemek için harekete geçti.

Avrupa'daki Türk çocukları, yetersiz eğitim, şartların uygun olmaması, kötü davranma, suça karışma gibi çeşitli sebeplerle ailelerinden alınıyor. Bu çocuklar, sosyal hizmet kurumlarına veya koruyucu ailelere veriliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, gurbetçilerin bu yolla kültürel ve dini temellerinden uzaklaştırılmasını çözmek maksadıyla yeni tedbirler devreye sokacak. Dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Avrupa'da 4 bin kadar Türk çocuğunun Hristiyan ailelere verilerek İslam inancından uzaklaştırıldığını söylemişti. Bozdağ, ailelerinden koparılan çocukları Türk ailelerin alması yönünde teşvikte bulunmuştu. Harekete geçen Aile Bakanlığı, Türk çocuklarının kalabileceği "sevgi evleri" açacak. Bu evlerde Türk kökenli yerel uzmanlar çalışacak. Altyapı çalışmalarını hazırlayan bakanlık, ilk önce yeni yılda Almanya'da 4 şehirde temsilcilikleri hizmete sokacak. Ülkelerin yerli STK'ları ile birlikte çalışacak olan bakanlık, Türk ailelerine de yardım eli uzatacak. Ayrıca Avrupa'da yaşayan 5 milyon Türk ailesi bilinçlendirilecek. nbsp;
DAMLA?PEKER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...