Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya ve Katar'ın statlarına da talip!

Rusya ve Katar'ın statlarına da talip!

Ekonomi Haberleri

68 bin kişilik dev stadyumu 2 yılda tamamlayan Tekfen İnşaat; 2018'de Rusya'da, 2022'de ise Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'nın stat inşaatlarına talip

Tekfen İnşaat 1996 yılından bu yana Azerbaycan'da bitirdiği 2 milyar dolar değerindeki 14 işe 2 yeni proje daha ekliyor. Tekfen İnşaat Genel Müdürü Levent Kafkaslı, Bakü Olimpiyat Stadı'nın inşaatı için 640 milyon 500 bin dolarlık sözleşme imzaladıklarını belirterek, Şubat 2013'te başladıkları projeyi Şubat 2015'te teslim etmek üzere çalışmalara devam ettiklerini ifade etti. Kafkaslı, şöyle devam etti: "İnşaatının yüzde 93'ü tamamlandı. Son teknolojilerin kullanıldığı böylesine büyük bir stadı 24 ay gibi kısa sürede tamamlayarak rekor kıracağız. Azerbaycan'ın tanıtımında önemli rol oynayacak bu stadı yapıyor olmaktan gurur duyuyoruz." İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'ndan sonra Tekfen İnşaat'ın ikinci stad projesi olan Bakü Olimpiyat Stadı, şirketin diğer stat projelerine olan ilgisini artırdı. Tekfen, 2018 yılında Rusya'da, 2022 yılında ise Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'nın stad inşaatlarına da talip. Tekfen'in Bakü'deki inşaatlarında iş güvenliği eğitimleri ve tedbirler sayesinde iş kazası da meydana gelmedi.Azerbaycan petrol şirketi SOCAR'ın genel merkezinin inşaatına Temmuz 2010'da başladıklarını hatırlatan Kafkaslı, şunları söyledi: "Burası da Şubat 2015'te tamamlanarak, teslim edilecek. SOCAR Tower için 235 milyon 400 bin dolarlık sözleşme imzaladık. 2 kat bodrum, 38 kat ve çatı katından oluşan SOCAR Tower, toplam 40 bin 515 metrekare alanda ve 200 metre yükseklikte. Azerbaycan'ın en yüksek binası olan SOCAR Tower, aynı zamanda en teknolojik bina olma özelliğine de sahip. Binanın yüksekliği sebebiyle sıklıkla maruz kalınabilecek rüzgâr etkili sallanma, 38'inci kata 410 ton ağırlığında bir damper (ağırlık) ile bertaraf ediliyor. SOCAR Tower'ın kendi kendini temizleyebilen dış cephesi var. 34 bin metrekare LED ekranla çevrili dış cephede, her türlü görüntü yansıtabilecek."

BAKÜ OLİMPİYAT STADI, 6 AY SONRA 49 AVRUPA ÜLKESİNDEN 6 BİN SPORCUYU AĞIRLAYACAK

Toplam 617 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Bakü Olimpiyat Stadı, 204 bin metrekarelik kapalı alanda 68 bin kişilik kapasiteye sahip olacak. Proje hakkında bilgiler veren Tekfen İnşaat Genel Müdürü Levent Kafkaslı; tasarımda Bakü'nün iki önemli sembolü, Kız Kulesi ve Sheiki Khan Sarayından esinlendiklerini anlattı. Alman Bayern Münih'in stadyumu Allianz Arena'yı da andıran Bakü Olimpiyat Stadyumu; Haziran 2015'te Bakü 2015 Avrupa Oyunları'nda, 49 Avrupa ülkesinden 6 bini aşkın sporcuyu ağırlayacak.

Güven Adalı - BAKÜ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...