Erdoğan'dan Osmanlıca resti

Erdoğan'dan Osmanlıca resti

Politika Haberleri

5. Din Şurası'nda Konuşan Erdoğan Osmanlıca dersi eleştirilerine 'Bu ülkede Osmanlıca öğrenilecek ve öğretilecek' diyerek cevap verdi.

İşte o konuşmadan satır başları

İmam hatip okulunda okumuş, fırsat buldukça da dine ait meseleleri takip etmiş biri olsam da böyle derin bir mevzuu da siz değerli hocalarımızın karşısında teorilerden bahsedecek değilim. 40 Yıldır siyasetle uğraşan bir kardeşiniz olarak bugün de Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak meselenin pratik boyutları beni ilgilendirmektedir. Şuan bir başka vazifem olduğunu da düşünüyorum. Dine ait tüm mesele ve konuların artık özgürce ele alınabilmesi için ilgili tüm kesimleri cesaretlendirmekle mükellef olduğum inancındayım. Bazı konular özgürce ele alınamamıştır. Din konusu tarafsız korkulardan uzak, mahalle baskılarından uzak şekilde gündeme taşınamamıştır. Dindarlık ile cehalet hep eş tutulmuştur.
"BU ÜKEDE KURAN, EZAN YASAKLANDI"
Akıl ve bilim tek çıkış yolu gibi gösterilmesi manidardır. Bu ülkede bu topraklarda kimi zaman Kur'an'ın okunması, öğretilmesi hatta bir dönem ezanın aslı ile okunması dahi yasaklanmıştır. Başörtüsü yasaklanmıştır. Din eğitimi yasaklanmış, camiler kapatılmış, kimi camiler ahır olarak kullanılmıştır. Yasakların ötesinde sakal bırakanlar başörtüsü takanlar selam verenler aslı ile selam verenler namaz kılanlar horlanmış, tahkir edilmiş ve bazı imkanlardan da mahrum bırakılmışlardır.
"MİLLETE ÖZGÜVEN AŞILAMAYA ÇALIŞTIK"
Din ve dindarlar söz konusu olduğunda her türlü tasarruf yapılabilmiştir. Kitaplarla, yazılarla, resim ve karikatürlerle en kutsal değerler özgürlük adı altında tahkir edilmiştir. Bütün bunlar bırakın dinin yaşanmasına, konuşulmasına, muhafaza edilmesine dine ve dindarları korumaya karşı cevah dahi verilememiştir. Dini savunan siyasetçiler gerici olmuştur, hatta dar ağacına bile çıkmıştır. Şunu da söylemek istiyorum. Sahte hocaların adeta toplumu zehirlemek için yaptığı mücadele desteklenmiştir. İhanet şebekesi kuran din adamı kılıfına giren şarlatanlar dini sinsice çarpıtmaya çalışanlar dini özel menfaatlere dönüştürmeye çalışanlar ekranlar sayesinde imkanlarına imkan katmışlardır. Dini sinsice çarpıtanlar ekranlar yoluyla bu ülkede imkanlarına imkan sağladılar. Bütün bunlar karşısında Allah'tan korkarak konuşanlar,i yazanlar en ağır baskı ve zulümlere maruz kaldılar. Siyasi hayatım boyunca bir çok operasyon ve hakarete maruz kaldım neden biliyor musunuz? Çünkü biz bu millete öz güven aşılamanın mücadelesini verdik ve veriyoruz.
"BU NASIL BİR İŞTİR?"
Din adamı maskesi takan şarlatanlar uluslararası kamuoyuna mazhar olmuşlardır. Dini sinsice çarpıtmaya çalışanlar ekran yoluyla imkanına imkan kattı. Eğer hedef yapılıyorsak boşuna yapılmıyoruz. 200 yıldır sorulamayan soruları sorduğumuz için hedef oluyoruz.Zorunlu din dersini tartışıyorsunuz da zorunlu fizik dersini neden tartışmıyoruz dedim diye saldırılara maruz kaldım, 1. dünya savaşını konuşalım dedim diye saldırılara maruz kaldım. En genel manada önce Türkiye'de ardından tüm maruz milletlerde garibin grubanın hakkını savunduk diye saldırılara maruz kaldık.Bir zat çıkmış İNTERPOL'a emir veriyor ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı için kırmızı bülten çıkıyor. Bu nasıl bir iştir? İlim siyasetin emrinde olmaz. Siyaset ilmin hizmetkarı olur. İşler tersine dönmüş vaziyette. Bu gelişmeler dünyanın kötüye gittiğinin alametidir. İslam dünyasında bir söylem birliği yok, beklenen, aranan o dayanışma yok. Türkiye burada öncü bir rol oynayabilir. nbsp;
"SUSMAMIZI İSTİYORLAR"
İslam ülkelerine hitaben dünyada şu anda sondan 50 ülke içinde 27'sinin İSEDAK toplantısında İslam ülkesi olduğunu söylediğimiz için rahatsız olanlar oldu. İçerdeki taşeronlar bu saldırılara neden oluyorlar. Uluslararası medyadan bizim bu sözlerimizi eleştiri konusu yapanlar neyi sorguladığımızı biliyorlar. 200 yıldır sorulmayanları artık soruyoruz. Bize dayatılan ezberleri bozuyoruz. Onlar susmamızı istiyor biz ısrarla Filistin diyoruz, Suriye'den adalet istiyoru. Dünya 5'ten büyüktür diyoruz. Bu işlerine gelir mi? Gelmez. Kaptıkları bu saltanatı asla bırakmazlar. Ellerindeki her türlü araçla üzerimize gelmeye devam edecekler. 1.5 milyarlık islam coğrafyasını orada temsil eden bir tane ülke yok. Nerede adalet? Bunu kendileriyle konuştuğumuzda da inanın cevap veremiyorlar.
SİYASETTE FİRAVUNLARLA OYUN KURACAKLAR
Yazarlarla sanatçılarla ellerindeki tüm araçlarla üzerimize gelecekler. Besleyip büyüttükleri sahte din adamlarıyla ihanet şebekeleriyle üzerimize gelecekler. nbsp;Siyasette firavunlarla oyunlar kuracaklar. nbsp;Yaptığımız bir yanlışın yerine başka bir yanlışı ikamet etmek değildir. Biz normalleşme istiyoruz.
"HELVADAN PUT YAPMA ZİHNİYETİ"
İslam dinine ve onun kamusal alandaki görünümüne karşı husumet besleyenler yarın yazacaklar biliyorum ama söylemek durumundayız aslında kendi elleriyle kendi dinlerini icat ettiklerinin farkında değiller. Yurttaşlık benzeri din icat ederek İslam karşısına kendi yapay dinlerini koymanın çabası içinde olduklarını bilmiyorlar ya da bilmek istiyorlar. Bu ülkede çıktılar ''sipariş şairleri'' çıktı bunların. Kabe Arap'ın olsun bize Çankaya yeter dediler. Bu zihniyet helvadan put yapma zihniyeti değil de nedir? Kendileri yaptılar kendileri taptılar. Bunu hala ikamet etmek isteyenler var. İşte bunun için normalleşme, özgüven, cesaret diyoruz. 100 bini aşkın din adamımız var bunun için ülkemizde. Demokrasi, özgürlük diyoruz.
"İSTESELER DE İSTEMESELER DE OSMANLICA ÖĞRENİLECEK"
İlimde çok büyük güçlere sahip olan bir milletin bu ilmi kaybetmesi felakettir. Bunun öğrenilmesini istemeyenler var. İsteseler de istemeseler de bu ülkede Osmanlıca da öğrenilecek ve öğretilecek. nbsp;Bu dinin bir sahibi var. Sahibi bu dini dünya var oldukça muhafaza edecektir. Bize düşen emanetin hakkını vermektir. Emanetin hakkını verebilirsek mezhepler arası çatışma sona erecektir. Bize biçilen rolleri atıp kendimiz olabilirsek adaletin yeryüzüne egemen olması mümkün hale gelecektir. Hiç tereddüt etmeden, korkmadan gerekli soruları sorun. Defanstan çıkın, ileriye koşun. Her zaman arkanızda olacağız. Bu millet her zaman sizin yanınızdadır
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...