'Türkler Belgeseli' filminin galası yapıldı

/ Kaynak: İHA
'Türkler Belgeseli' filminin galası yapıldı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İHA

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında yer alan "Türkler Belgeseli"nin film galası yapıldı

Galaya; Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Hv. Org. Abidin Ünal, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, vali yardımcıları, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve davetliler katıldı.


Programda bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Türk Dünyası Kültür Başkenti faaliyetlerinde emeği geçen ve destek olan herkese teşekkür etti. Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan'da Türk Keneşi Eğitim Bakanları toplantısına katıldığını anlatan Bakan Avcı, bu toplantıda 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'den övgü ile söz edildiği söyledi. Bu övgü dolu sözlerin kendisini gururlandırdığını belirten Bakan Avcı, başta Vali Güngör Azim Tuna olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.


Eskişehir'in Türk dünyasının buluşma noktası haline geldiğini kaydeden Vali Tuna, filmin gösteriminden sonra yaptığı konuşmada, "Bugün Eskişehir'de Sayın Başbakanımızı ağırlıyoruz. Bunun için çok mutluyuz. Eskişehir, yapılan kalıcı eserlerin korunarak geleceğe taşınması noktasında bundan sonra da vazifelerini yapmaya devam edecektir. Bu manada Eskişehir, Türk Dünyasının Kültür Başkenti olmaya devam edecektir. Ben, bu vesileyle Kültür Başkentliğini şehrimize kazandıran Sayın Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Nabi Avcı'ya huzurlarınızda teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Belgesel hakkındaki görüşlerini de açıklayan Vali Tuna, "Bu belgeselimizde de, yine birçok çalışmamız gibi yoğun emek ve çaba sarf edilmiştir. Artık yılın son günlerinde, böyle güzel bir kalıcı eseri Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu üyeleri olarak Türk dünyasına kazandırmaktan büyük onur duyuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Konuşmaların ardından Bakan Avcı, "Türkler Belgeseli" proje koordinatörü Necati Gültepe'ye, günün anısına çiçek ve teşekkür plaketi verdi.

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...