Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'deki şike süreci İngiltere gündeminde

/ Kaynak: İHA
Türkiye'deki şike süreci İngiltere gündeminde

SPOR Haberleri  / İHA

Turkish Anti-Corruption Platform, Türkiye'de yaşanan 3 Temmuz şike sürecini dünyanın gündeminde tutmaya devam ediyor.

urkish Anti-Corruption Platform, bugün İngiltere'de yayınlanan The Guardian Gazetesi'ne Türkiye'deki şike faaliyetlerine UEFA'nın ve FIFA'nın henüz müdahale etmediğini bildiren ve her iki kurumu da göreve çağıran bir ilan verdi. İlanda UEFA'nın Fenerbahçe'yi iki yıl men ettiği ama ne UEFA'nın ne FIFA'nın gerekli raporların bulunmasına rağmen kişilere ceza vermediği vurgulandı. İlanın son bölümünde de hem UEFA'ya hem de FIFA'ya bu konudaki görevleri hatırlatıldı.


Turkish Anti-Corruption Platform tarafından verilen ilanın tercümesi şu şekilde:


"CAS şunu söylemiştir, 'Fenerbahçe, şikeden dolayı, UEFA kulüp turnuvalarından iki sene süresince ihraç edilmiştir.' Fakat, Türkiye Futbol Federasyonu UEFA ve CAS kararlarına uymayı reddetmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'yi küme düşürmeyi reddetmiştir. UEFA Disiplin Müfettişinin, şikeye karışan şahıslara ceza verilmesini talep eden (31 Mayıs 2013 tarihli) raporuna rağmen, ne UEFA ve FIFA kişilere ceza vermiştir. Sonuç olarak, şike faaliyetlerine karışan kişiler ve kulüplerin Türkiye Süper Ligi'nde mücadele etmesine müsamaha gösterilmektedir."
Türkiye'deki şike süreci İngiltere gündeminde

"UEFA VE FIFA SESSİZCE İZLEMEKTEDİR, NEDEN"


İlanın devamında ise, "UEFA ve FIFA tüzüklerinin 2. maddesine göre, UEFA ve FIFA'nın amacı, müsabakaların veya turnuvaların bütünlüğüne zarar verebilecek veya futbolun suistimaline sebep olabilecek yöntem ve uygulamaları engellemektir. Futbol ailesi UEFA ve FIFA'dan, 'Türk futbolundaki şikeye karşı karşı, sıfır tolerans ilkesini' uygulamasını beklemektedir" denildi.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...