Lübnan ordusu teyakkuzda

/ Kaynak: AA
Lübnan ordusu teyakkuzda

DÜNYA Haberleri  / AA

Lübnan ordusu, "IŞİD ve Nusra Cephesi'nin tehditleri üzerine" Suriye sınırındaki Arsal kasabasına giden tüm yolları kapattı

Lübnan ordusunun, "IŞİD ve Nusra Cephesi'nin tehditleri üzerine" Suriye sınırındaki Arsal kasabasına giden tüm yolları kapattığı belirtildi.
AA muhabirine konuşan üst düzey askeri kaynak, Suriye'deki terörist gruplardan "Nusra'nın Arsal bölgesinde rehin aldığı Lübnan askerlerinden Ali Bazzal'ı öldürmesi ve diğer rehineleri de öldürmekle tehdit etmesine karşılık" ordunun, Arsal'a giden tüm ana ve ara yolları ulaşıma kapattığını söyledi. Kaynak, "Nusra ve IŞİD'in tehdidi üzerine Arsal'dakilerin dışarı çıkabilecekleri tüm ana ve ara yollar kapatıldı" ifadesini kullandı.
Lübnan'ın kuzeydoğusundaki 30 bin nüfuslu Arsal kasabasında, 100 binin üzerinde Suriyeli sığınmacı bulunuyor.
Suriye'deki iç savaşın etkisiyle çatışmaların yaşandığı Arsal kasabasında ordu birlikleri ve "Suriye'den gelen silahlı gruplar" arasında ağustosta çıkan çatışmaların ardından Nusra Cephesi ve IŞİD militanları, bölgeden aşamalı olarak geri çekilirken, 20'den fazla askeri rehin almış, daha sonra 13'ünü serbest bırakmıştı. Nusra Cephesi, 20 Eylül'de ordunun kendilerine ait bazı noktaları hedef alması üzerine asker Muhammed Hamiyye'yi öldürdüğünü açıklamıştı. Askerlerden Kemal el-Haciri'nin ise 1 Ekim'de Katarlı arabulucular vasıtasıyla Lübnan güvenlik güçlerine teslim edildiği bildirilmişti.
Nusra Cephesi, geçen cuma rehin askerlerden Ali Bazzal'ı, Bağdadi'nin eski eşlerinden olan Saca el-Duleymi ve örgüt bağlantılı kadınların, Lübnan askeri istihbaratı tarafından gözaltına alınmasına karşılık öldürdüğünü duyurmuştu. Nusra, "Eğer en kısa zamanda kız kardeşlerimiz serbest kalmazsa elimizdeki rehineleri infaz etmeye devam edeceğiz" ifadesini kullanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...