Edirne'de nehirlerin debileri düşüyor

/ Kaynak: DHA
Edirne'de nehirlerin debileri düşüyor

YAŞAM Haberleri  / DHA

Edirne'de geçen hafta boyunca etkili olan sağanak yağmurlar nedeniyle taşan Tunca ve Meriç nehirlerinin debileri düşmeye başladı.

Tunca Nehri'nin taşması sonucu tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı, Sarayiçi Er Meydanı halen sular altında bulunuyor. Bölgeye ulaşımı sağlayan Kanuni ve Fatih köprüleri trafiğe kapalı tutuluyor. Nehir kenarlarında bulunan ve taşkından etkilenen iş yerlerinde de sular çekilmedi. Sular altında olan ekili arazilerde yabani kuşların akınına uğradı.
Edirne DSİ 11'inci Bölge Müdürlüğü verilerine göre, dün geceden itibaren Meriç Nehri'nde 1356 olan debi 1303 metreküpe, Tunca Nehri'nde ise 340'a yükselen debi 298 seviyesine düştü.
Meteoroloji yetkileri, sabah başlayan yağmurun 3 gün boyunca, zaman zaman şiddetini artırarak aralıklarla yağacağını bildirdi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...