Petrol fiyatları 5 yılın en düşüğünde

/ Kaynak: AA
Petrol fiyatları 5 yılın en düşüğünde

Ekonomi Haberleri  / AA

Petrolün varil fiyatı, arzdaki artış ve dolardaki yükseliş eğiliminin devam etmesinin etkisiyle yaklaşık 5 yılındüşük seviyesine inerek 67,16 doları gördü.

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, haziran ayında başlayan düşüş trendini sürdürüyor. Cuma gününe 69,34 dolardan başlayan Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de açıklanan verilerin ardından dolara olan talebin artmasıyla düşüşünü sürdürdü ve 67,75 dolara kadar geriledi. Bugün ise 68,36 dolardan güne başlayan Brent petrolün varil fiyatı, Mayıs 2010 tarihinden bu yana en düşük seviyesi olan 67,16 doları gördükten sonra gelen tepki alımlarıyla şu dakikalarda 67,44 dolardan alıcı buluyor.
Analistler, petrol fiyatlarının ABD'li petrol üreticilerinin pazar payı için Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile savaşacağı spekülasyonlarıyla düşüşünü devam ettiğini belirtiyor.
Brent petrolün varil fiyatında 67,20 seviyesinin kritik destek konumunda olduğunu, bu seviyenin kırılması durumunda 64 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini ifade ederek, olası yükselişlerde ise 70 dolar seviyesinin direnç konumuna geldiğini kaydediyor.
Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise bugün en düşük 64,49'u gördü. WTI'nın varil fiyatı, şu dakikalarda gelen tepki alımlarıyla kayıplarının bir kısmını telafi ederek 64,53 dolar seviyelerinden işlem görüyor.
Analistler, küresel dolar talebinin petrol ve diğer emtia fiyatları üzerinde belirleyici olduğunu ifade ederek, bugün Japonya ve Çin'de açıklanan verilerin küresel büyümeye ilişkin endişelerin devam etmesine neden olduğunu, bu yüzden tepki alımlarının sınırlı kaldığını tahmin ediyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...