Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

O aileler çocuklarının yolunu gözlüyor

/ Kaynak: AA
O aileler çocuklarının yolunu gözlüyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Geçtiğimiz günlerde Davutoğlu ile görüşen, çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan aileler, çocuklarına kavuşacağı günü iple çekiyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Van ziyareti sırasında görüştüğü çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan aileler, çocuklarına kavuşacağı günü iple çekiyor.
AK Parti Van 5. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere kente gelen ve havaalanından ayrılırken çocukları terör örgütü tarafından dağa kaçırılan bir grup aileyle görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu, aylardır çocuklarının yolunu gözleyen aileleri umutlandırdı.
Van'ın Muradiye ilçesine bağlı Köşk köyünde yaşayan ve 9 ay önce 14 yaşındaki oğulları Efekan Toklar'ın terör örgütü tarafından kaçırılmasının ardından zor günler geçiren Toklar ailesi, Başbakan Davutoğlu ile yaptıkları görüşmeyi AA muhabirine anlattı.
Anne Süreyya Toklar, Başbakan Davutoğlu'nun Van'a geleceğini televizyondan öğrendiklerini belirterek, havaalanına güvenlik gerekçesiyle alınmadıklarını ve yol kenarında kendisini beklediklerini söyledi.
Başbakan Davutoğlu'nun konvoyu geçtiği sırada göz göze geldiklerini vurgulayan Toklar, Diyarbakır'daki oturma eylemi sırasında tanıştıkları Başbakan'ın aracını durdurarak kendileriyle görüştüğünü ifade etti.
Toklar, Başbakan Davutoğlu'na, oğluna halen kavuşamadığını söylediğini dile getirerek, "O da 'sizin çocuğunuz benim çocuğumdur, oradaki çocuklar da aynı şekilde bizim çocuklarımızdır. Biz tüm çocuklar için elimizden geleni yapacağız, sizler de bu duruşunuzu bozmayın. İnşallah en kısa zamanda çocuklarınızı alacağız' dedi. Başbakan'ın bu sözleri bizleri daha fazla umutlandırdı. İnşallah tüm anneler bir an önce çocuklarına kavuşur" ifadelerini kullandı.
Başbakan'dan çözüm sürecinin hızlandırılmasını istediklerine değinen Toklar, şunları kaydetti:
"Her iki tarafın da somut adımlar atmasını, çocukların bir an önce ailelerine kavuşmalarını istedik. Her iki taraftan da tek ricamız evlatlarımızın bize verilmesini sağlamalarıdır. Ben oğlumun gidişiyle evlat acısının ne kadar büyük, tarifi ne kadar zor bir durum olduğunu anladım. Ben bütün yetkililerden rica ediyorum, Allah rızası için biz anneleri düşünsünler. Dağdaki çocuklar da bizim, Mehmetçik de bizim evlatlarımız. Ona göre düşünüp, ona göre somut adımlar atsınlar. Biz artık ağlamak istemiyoruz, biz artık çocuklarımızı bedel vermek istemiyoruz. Bizim canımızı yakmasınlar. Kimin elinden ne geliyorsa biz anneler için yapsınlar. Diden çocukları olanların hepsi anne, hepsinin yüreği yanıyor, hepsi aynı acıyı yaşıyor. Hiçbir annenin evladı dağda veya kışlada ölmesin."
Baba Emin Toklar ise çözüm sürecinin bir an önce sonuçlanmasını istediklerine işaret ederek, Başbakan Davutoğlu'nun temennisinin de bu yönde olduğunu bildirdi.
Davutoğlu'nun da dağdaki çocukların ailelerine kavuşmasını istediğini anlatan baba Toklar, "Bize, 'Hepsi bizim çocuklarımızdır, bir an önce ailelerine kavuşmaları en büyük dileğimizdir. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Çözüm süreci de ne olursa olsun bir an önce bir sonuca varacak' dedi. Biz şimdi çözüm sürecinin hızlandırılmasını istiyoruz ve bir an önce çocuğumuza kavuşmayı bekliyoruz. Başbakan'ımız da bize bu konuda söz verdi. Bekleyip göreceğiz" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...