Gazzeli yetimlerin yüzü güldü

/ Kaynak: AA
Gazzeli yetimlerin yüzü güldü

YAŞAM Haberleri  / AA

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İsrail'in saldırıları sonucu ailelerini kaybeden yüzlerce Gazzeli yetime yardımları ulaştırdı.

Cansuyu Derneği'nin yazılı açıklamasında, dünya çapında yürütülen "Yetim" ve "Kardeş Aile" projeleri çerçevesinde Gazze'de dernek tarafından yaptırılan yetim merkezindeki 600 çocuğa temel ihtiyaç malzemesi sağlandığı ve maddi yardım yapıldığı bildirildi.
Türkiye'deki hayırseverlerin yardımlarıyla İsrail'in saldırıları sonucu ailelerini kaybeden Gazzeli çocukların sevindirildiğine işaret edilen açıklamada, "Duyarlı insanların sahip çıktığı Gazzeli çocuklara verilen yetim maaşının dağıtımı bir şölene dönüştü. Cansuyu Derneği'nin her ay Gazze'de düzenlediği programla binlerce yetime yetim maaşı veriliyor" ifadesi kullanıldı.
Cansuyu Derneği'nin yetimlere sahip çıkmaya devam ettiği, "Yetim" ve "Kardeş Aile" projeleriyle dünyadaki tüm yetimleri hedeflediği kaydedildi.
- Yetim çocukların yüzü güldü
Açıklamaya göre, Gazze'deki yetim merkezinde düzenlenen yetim aylığı teslimi sırasında Gazzeli minikler tiyatro gösterilerini izledi ve şarkılara eşlik etti.
Cansuyu'nun Gazze'de yaptırdığı ve 600 çocuğun kaldığı yetim merkezinde çocukların her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik eğitim merkezleri, sağlık merkezi, oyun salonu, yüzme havuzu, yeşil alanlar, çok amaçlı salon, antrenman sahası, bilgisayar odaları, kütüphane ve rehabilitasyon merkezi bulunuyor.
Türkiye'deki hayırseverlerin yardımları Gazzeli yetimlere şöyle ulaştırılıyor:
Cansuyu Derneği bir yetimin bir aylık bütün ihtiyaçlarını 90 lira karşılığında ulaştırıyor. Projeye destek vermek isteyen hayırseverlerin asgari 6 ay bu yardımı yapma zorunluluğu bulunuyor.
Cansuyu'nun hazırladığı yardım formunda yetimin yaşı, ailesi, kardeş sayısı, eğitim durumu, kimlik bilgileri, velisiyle ilgili bilgiler ve fotoğrafı yer alıyor. Böylelikle hayırseverler, yardım eli uzattıkları yetimi yakından tanıma fırsatı buluyor.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...