Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Arınç'a 20 yıllık sürpriz

/ Kaynak: İHA
Arınç'a 20 yıllık sürpriz

Politika Haberleri  / İHA

1994 yerel seçimlerinde Refah Partisinden Manisa Belediye Başkan Adayı olan Bülent Arınç'a o dönemdeki seçim beyannamesi hediye edildi.



Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 1994 yerel seçimlerinde Refah Partisinden Manisa Belediye Başkan Adayı olan Bülent Arınç'a o dönemdeki seçim beyannamesini hediye etti. Arınç, 20 yıl önceki beyannamesini dikkatli bir şekilde inceledi.
Manisa'daki ikinci gün programına MÜSİAD'ın kahvaltısının ardından Yunusemre Belediyesi ile devam eden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve belediye personeli tarafından karşılandı. Yunusemre Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen ziyarette konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, sıfırdan bir belediye kurduklarını ve yapılanmalarını 6-7 ay gibi kısa sürede tamamladıklarını belirtti.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, "30 Mart Yerel Seçimleri sonrası Manisa'nın en büyük belediyemizin başarılı belediye başkanının çalışmalarını kendilerinden dinlemek hem de makam itibariyle belediyemizin şimdiki yerini görmek istedim. Sayın Çerçi seçimlerde çok başarılı bir sonuç aldı. Manisalımızın güven oylarıyla takdirleriyle belediye başkanı seçildi. Bu isabetli bir seçim. Bundan dolayı Manisa'yı kutlamak isterim. Çünkü 2002-2011 yılları arası sayın Çerçi Manisa'mızı büyük bir onurla temsil etmiş bir milletvekili arkadaşımızdır. Eminim ki parlamentoda Manisa'yı nasıl onur ve başarıyla temsil ettiyse belediyede de aynı şekilde başarılı olacaktır" dedi.


MEKANLARIN ŞEREFİ İÇİNDEKİ İNSANLARLA BELLİ OLUR
Manisa'nın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte gerçekleştirilen paylaşıma da dikkat çeken Arınç, "Tabi paylaşımda yanlışlık olabilir, taraf tutmaklar olabilir. Bunların hepsi siyasette doğaldır. Bulunduğumuz yer şikayet etme yeri değil hizmet üretme yeridir. Arkadaşlarımız da o eksik, şu eksik, onu vermediler, bunu vermedilerden ziyade ellerindeki imkanları en iyi şekilde değerlendirme yolunu tutmuşlardır. Bizim hizmetlerimizin çokluğu bereketi, halkın memnuniyeti esasen bu gayretlerin bir sonucudur" şeklinde konuştu.
Yunusemre Belediyesinin yeni bir belediye olduğuna dikkat çeken Arınç, "Mekan itibariyle ihtiyaçlar fazladır bunları biliyoruz ama biz kendi içinden üreteceğiz bunları. Üreteceğiz ve mekanlar içindeki insanlarla değer bulacak. Güzel bir söz var. 'Mekanların şerefi üstünlüğü binalarla değil içindeki insanlarla şeref bulur'. Yani içindeki insanlar kaliteliyse, iyi iş yapıyorsa güzel işler yapıyorsa o mekanların kıymetini bilmemiz lazım. Burası biliyorsunuz eskiden Özel İdare binası ve eklentilerinden oluşuyordu. Şimdi belediye binasına dönüştü. Burası da güzel bir meclis salonu olmuş" dedi.
Ziyaretin ardından Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a mesir macunundan oluşan bir sepet hediye ederken, Arınç, Mesir macununun meclisteki bütçe çalışmalarında çok işlerine yarayacağını söyledi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yunusemre Belediyesinin ardından Şehzadeler Belediyesini ziyaret etti.


ŞEHZADELER BELEDİYESİ ZİYARETİ
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Şehzadeler Belediyesi önünde Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Manisa Valisi Erdoğan Bektaş tarafından karşılandı.
37 yaşındaki genç Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Sizleri Fatih'in, Kanuni'nin şehri olan evliyalar şehrinde, bu şehrin hizmet merkezi olan Şehzadeler Belediyesi'nde ağırlamaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Bugün 37 yıllık hayatımın en mutlu ve unutmayacağım günlerden bir tanesi. Siyasette kısa sayılacak hayatımız hep sayın Başbakan Yardımcımızla birlikte geçti. Sesi bitinceye kadar kendisi için anons yapmış birisi olarak, kendisini başbakan yardımcısı olarak bir belediye başkanı olarak misafir ediyor olmanın bendeki mutluluğunu ifade etmeye kelimeler kifayetsiz kalmaktadır. Allah razı olsun bize her zaman önderlik yaptı, ağabeylik yaptı biz kendisinden çok şey öğrendik. Türkiye'de hem örnek bir devlet adamı hem de siyasette ahlak abidesi olarak yıllara meydan okuyarak çizgisinden ve ilkelerinden ödün vermeden yürüyen birisi olarak her zaman takdir ettik" şeklinde konuştu.
Allah ömür verdikçe hizmeti çok güzel bir şekilde yerine getirmek gerektiğinden bahseden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, "Şehzadeler yeni bir ilçe belediyesi. Hakikaten Manisa dendiği zaman Şehzadeler beldesi olarak anılır. Onun isminin de bir belediyeye verilmesi şüphesiz çok güzel. 200 bine yakın bir nüfus var burada. Ömer Faruk Bey halkın sevdiği takdir ettiği bir arkadaşımız. Yeni kurulan belediyelerin bir takım eksiklikleri, noksanları olacaktır. Bu bazen fiziksel mekanlar oluyor, bazen araç gereç oluyor. Çoğu zaman bütçe kaynakları oluyor ama biz şikayet etmeyeceğiz, elimizdeki tüm imkanları en iyi şekilde değerlendirip en iyi sonuçları almak isteyeceğiz" dedi.
Manisa merkezdeki iki metropol ilçenin AK Parti'de Büyükşehir Belediyesinin ise MHP'de olmasına da dikkat çeken Arınç, "Büyükşehir Belediyesinin farklı bir siyasi partide olması bir açıdan değerlendirilebilir ama ben başkanlarımın büyükşehirle olan ilişkilerinde de en iyi noktada en verimli noktada çalışacaklarını düşünüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da bu konuda uzak birisi olmadığına inanıyorum. Geçtiğimiz dönem başkanlık yapmıştı bu dönemde başkan seçildi. Önemli olan akord çalışmaktır. Birbirine güvenmektir, sevmektir. Önemli olan Manisa'yı ön plana çıkarmaktır. Yoksa belediye hizmetleri siyasi çekişme yeri değildir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Bülent Arınç'a Yuntdağı bölgesinden el dokuma bir kilim, Kırkağaç kavunu ve Arınç'ın 20 yıl önce Refah Partisinden Manisa Belediye Başkan Adayı olduğu dönemdeki seçim beyannamesini hediye etti. Seçim beyannamesinin üzerinden 20 yıl geçtiğine dikkat çeken Arınç, beyannameyi dikkatlice incelerken, "O zaman saçlarımız simsiyahmış" dedi.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...