12 Dev Adam'ın rakipleri belli oldu

12 Dev Adam'ın rakipleri belli oldu

SPOR Haberleri

2015 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nın kuraları çekildi. Şanssız bir kura çeken milli takımımız, çok güçlü takımlarla eşleşti.

2015 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nın kuraları çekildi. Şanssız bir kura çeken milli takımımız, çok güçlü takımların bulunduğu B Grubu'nda Almanya, İspanya, Sırbistan, İtalya ve İzlanda ile eşleşti.

İlk kez 4 ülkenin (Hırvatistan, Fransa, Almanya ve Letonya) ev sahipliği yapacağı 39. Avrupa Basketbol Şampiyonası finallerinin grupları, Fransa'ın başkenti Paris'teki Disneyland'da gerçekleştirilen kura çekimiyle belli oldu.

Kura çekimine Dejan Bodiroga, Patrick Femerling, Gunta Basko-Melnbarde, Antoine Rigaudeau, Gordan Giricek ve Rasho Nesterovic gibi eskiden basketbol oynamış veya hala oynayan ünlü isimler katıldı. Çekiliş sonucu 6 torbadaki 24 takım, 4 gruba ayrıldı.

GRUPLAR ŞÖYLE:

A GRUBU

1-) Fransa
2-) Finlandiya
3-) Bosna Hersek
4-) Polonya
5-) İsrail
6-) Rusya

B GRUBU
1-) Almanya
2-) İspanya
3-) Sırbistan
4-) Türkiye
5-) İtalya
6-) İzlanda

C GRUBU
1-) Hırvatistan
2-) Slovenya
3-) Yunanistan
4-) Hollanda
5-) Makedonya
6-) Gürcistan

D GRUBU
1-) Letonya
2-) Litvanya
3-) Ukrayna
4-) Belçika
5-) Çek Cumhuriyeti
6-) Estonya

Reklam ve pazarlama kriterleri gereği 4 ev sahibi ülkeye, birer ortak seçme hakkının tanındığı organizasyona 3. torbadan katılan "12 Dev Adam", bu sebeple Almanya Milli Takımı ile aynı grupta yer aldı. Diğer ev sahibi ülkeler Hırvatistan Slovenya, Fransa Finlandiya, Letonya ise Estonya ile aynı grupta mücadele edecek.

39. Avrupa Basketbol Şampiyonası finalleri 5-20 Eylül 2015 tarihlerinde düzenlenecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...