Çin, Ay'a yolculuk için roket geliştiriyor

Çin, Ay'a yolculuk için roket geliştiriyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Çin'de Ay'a yolculuk amaçlı üretilecek ağır ve güçlü bir roket projesi üzerinde çalışmalara başlandı.

China Daily'nin haberine göre, Long March-9 (Büyük Seyahat-9) isimli uzay aracı, Çin'in uzay emellerine hizmet etmek amacıyla üretilecek. Yerel medya haberlerine göre, taşıyıcı roketin çapı sekiz ile on metre arasında, fırlatma anındaki ağırlığı ise yaklaşık üç bin ton olacak. Araç ayrıca 130 ton yük taşıma kapasitesine sahip olacak.
nbsp;Çin Uzay Teknolojileri Akademisi Uzay Aracı Geliştirme Bölümü Başkanı Li Tongyu, uzmanların Long March-9'u geliştirirken Ay'a seyahat gibi uzun vadeli perspektifler üzerinde durduklrını söyledi. Yetkili, "Kısa bir süre içinde yörüngeye fırlatılacak Long March-5 dâhil, halen kullanılan uzay araçlarımız devletimizin amaçlarına cevap veriyor ancak Çin'in uzay alanında belirlediği uzun vadeli perspektifleri için yetersiz kalıyor" dedi.
Geliştirilecek güçlü roketin önemini de vurgulayan bilim insanı ayrıca, yeni roketin sadece Ay'ı değil uzayın daha da uzak noktalarını incelemek için olanak sağlayacağını söyledi. Long March-9, planlanana göre, 2028 yılında fırlatılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...