Gazprom Türkiye'ye şirket kuracak

Gazprom Türkiye'ye şirket kuracak

Ekonomi Haberleri

Rusya'nın Türkiye'ye kuracağı boru hattı nedeniyle Gazprom Türkiye'de şirket kuracak

Rusya, Türkiye'ye inşa edeceği yeni doğalgaz boru hattıyla ilgili hızlı bir hamle yaptı: Rusya'nın devlet enerji şirketi Gazprom, Türkiye'de inşa edeceği yeni doğalgaz boru hattı projesi için bir şirket kuruyor. Gazprom sözcüsü Sergey Kupriyanov, şirketin adının "Gazprom Russkaya" olacağını açıkladı. İşlemlerin bugün başlatıldığını belirten Gazprom sözcüsü, şirket merkezinin Saint Petersburg kentinde olacağını belirtti.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz hafta gerçekleşen Ankara ziyareti sırasında, Moskova'nın, Doğu Avrupa'dan geçirmeyi planladığı Güney Akım projesini iptal ederek, Türkiye'ye yeni bir doğalgaz boru hattı inşa etmek istediği öğrenilmişti.
Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Güney Akım için yapılan 4 milyar euroluk altyapı yatırımının, Rusya'yla Türkiye arasına döşenecek yeni doğalgaz boru hattı için kullanılacağını açıklamıştı. Miller, Güney Akım üzerinden doğalgaz almak isteyen Avrupalı ülkelerin, Türkiye'nin Yunanistan sınırına kurulacak gaz dağıtım merkezinden doğalgaz alabileceğini de söylemişti.

Kaynak: RS FM

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...