Esad'ın ordusu yine vurdu: 30 ölü

/ Kaynak: AA
Esad'ın ordusu yine vurdu: 30 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de rejime bağlı ordunun düzenlediği saldırılarda 30 kişi hayatını kaybetti.

Suriye'nin Halep kentinin kuzey kesimlerinde Esed güçleri ile silahlı muhalifler arasındaki çatışmalarda 30 kişinin öldüğü bildirildi.
Halep'teki yerel aktivistlerden Ahmed Ubeyd, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şam yönetimine bağlı güçlerin Halep'in kuzeyindeki Şeyh Nacar Sanayi bölgesinde muhalif Ceyş el-Mücahiddin (Mücahiddin ordusu) ve Feylek Eş Şam ile Esed güçleri arasında yoğun çatışmaların olduğunu söyledi.
Çatışmalarda 30 muhalifin yaşamını yitirdiğini ifade eden Ubeyd, "Rejim güçleri Halep'in kuzeyindeki muhaliflerin elinde olan bölgelere ağır silahlarla saldırdı. Kenti dört koldan kuşatmak isteyen Esed güçleri bölgede silahlı muhaliflerin güçlü direnişiyle karşılaştı" dedi.
Ubeyd, Suriye ordusuna bağlı birliklerin Handarat bölgesine de saldırdığına işaret ederek, orduya ait savaş uçaklarının da kara birliklerine havadan destek verdiğini, uçakların muhaliflerin olduğu bölgeleri yoğun bir şekilde bombaladığını vurguladı.
-"Mücahiddin ordusu 10 binanın kontrolünü sağladı"-
Halep'in batısında rejim güçlerini taşıyan bir otobüse saldırdığını ifade eden Ubeyd, "Mücahiddin ordusu, Halep'in batısında Han Toman bölgesinde rejimin denetimindeki 10 binanın kontrolünü sağladı" diye konuştu.
Ubeyd, silahlı muhaliflerin bölgede füze birliğinin bulunduğu yerlere de saldırdığının altını çizerek, muhalif birliklerin kentin batısındaki çatışmalarda çok sayıda rejime ait aracı imha ettiğini söyledi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...