Almanya o öneriyi yumuşattı

Almanya o öneriyi yumuşattı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Almanya'da hükümet ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU), yabancıların evlerinde de Almanca konuşmasını öngören önerideki ifadeyi yumuşattı.

Münih'te CSU genel merkezinde yapılan yönetim kurulu toplantısı sonunda tepki alan ifade değiştirildi. Daha önce "Kim burada sürekli olarak yaşamak istiyorsa kamuya açık yerlerde ve aile içinde Almanca konuşması gerekmektedir" şeklinde olan ifade "Kim burada sürekli yaşamak istiyorsa, günlük yaşamında Almanca konuşmaya teşvik edilmeli" diye değiştirildi.
Başlangıçta önergenin arkasında görünen CSU Genel Sekreteri Andreas Scheuer, önergedeki ifadelerin yanlış anlaşıldığını söyledi. Scheuer evde hangi dilde konuşulduğunu kontrol etmek ya da zorunlu kılmak diye bir niyetleri olmadığını belirtti, "Bu bir kural, zorunluluk veya kontrol değil" dedi. CSU'nun ağır topları da önergeye uzak durdu. Parti Genel Başkan Yardımcısı ve katı muhafazakâr kanadın sözcülerinden Kara Peter lakaplı Peter Gauweiler, "Herkes evde istediği dili konuşur" diyerek, önergeye destek vermediğini ifade etti. CSU'nun Federal Meclis Grup Sözcüsü Gerda Hasselfeldt de "Önergenin ifade biçimi üzerine düşünmemiz lazım. Düşünce olarak doğru. Uyum için dilin büyük önemi tartışmasız. Ailede Almanca konuşma talebi bir şart olarak değil, teşvik, motivasyon olarak anlaşılmalı" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...