Erdoğan: Şah damarlarımız koparıldı!

Erdoğan: Şah damarlarımız koparıldı!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dindarlıkla cehaleti eş tuttular. Kendi yapay dinlerini kurdular. Helvadan put yaptılar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Bilkent Otel'de düzenlenen 5. Din Şurası'nda önemli açıklamalarda bulundu. Osmanlıca tartışmalarına değinirken "Şah damarlarımız koparıldı" sözleriyle statükoya yüklenen Cumhurbaşkanı "İsteseler de istemeseler de Osmanlıca da öğrenilecek ve öğretilecek" diye rest çekti. Din adamlarına "Defanstan çıkın, ileriye koşun. Konuşun. Her zaman arkanızda olacağız" diye seslenen Erdoğan özetle şunları söyledi:
DİNDARLIĞI CEHALET GİBİ GÖSTERDİLER: nbsp;Türkiye'nin hemen her meselesinin odak noktasında olan din konusu objektif, korkulardan ve mahalle baskısından uzak şekilde gündeme taşınamamıştır. Dindarlık ile cehalet hep eş tutulmuştur. Din ve dindarlık yobazlığın, gericiliğin, baskının nedeni olarak lanse edilmiştir. İslam dininin ilk emri "Oku" olduğu halde ilmi reddettiği gibi sunulması için çaba harcandı. Böyle bir dinin mensubuyken aklın ve bilimin tek çıkış yolu gibi gösterilmesi manidardır.
ÇETELERİN SIRTI SIVAZLANDI: nbsp;Sahte hocaların, dindarların toplumu zehirlemek için yaptıkları mücadele desteklenmiş, teşvik edilmiştir. Sözüm ona alimlerin sırtları sıvazlanmıştır. Vatanına ihanet şebekesi kuran din adamı maskesi altındaki şarlatanlar, ulusal ya da uluslararası teşviklere mazhar olabilmiştir.
SORULAMAYANI SORUYUROZ: nbsp;Dindar nesil dediğim için, başörtüsü yasağını kaldırdığımız, eğitimde 4+4+4 modelini getirdiğimiz için, çok ağır eleştirilere, hakaretlere hatta saldırılara maruz kaldık. 200 yıldır sorulmayanları artık soruyoruz. Bize dayatılan ezberleri bozuyoruz. Onlar susmamızı istiyor biz ısrarla 'Filistin' diyoruz, Suriye'den adalet istiyoruz. 'Dünya 5'ten büyüktür' diyoruz. nbsp;
KENDİ DİNLERİNİ YAPTILAR: nbsp;Bize din, sanki devlete tehdit gibi bir anlayışı, zihniyeti dayattılar. Devletin din üzerinde kurduğu baskının artık sona ermesi gerektiğini savunuyoruz. Din ve devlet işleri ayrı olsun diyerek dine yönelik her türlü saldırıyı meşru görenler, kendi yapay dinlerini devleti egemen kılmanın mücadelesini verdiklerini bilincinde değiller. Bilinçli ya da bilinçsiz yurttaşlık benzeri din icat ederek İslam'ın karşısına kendi yapay dinlerini koymanın çabası içinde olduklarını bilmiyorlar ya da bilmek istemiyorlar.
HELVADAN PUT YAPTILAR: nbsp;Bu ülkede "sipariş şairleri" çıktı bunların. 'Kâbe Arap'ın olsun bize Çankaya yeter' dediler. Bu zihniyet helvadan put yapma zihniyeti değil de nedir? Kendileri yaptılar kendileri taptılar. Bunu hâlâ ikamet etmek isteyenler var. nbsp;
İSTESELER DE İSTEMESELER DE: nbsp;Osmanlıca'yı bu ülkenin evlatlarının öğrenmesinden rahatsız olanlar var. Bu kesim "Mezar taşlarının okunmasını mı öğreteceğiz?" diyor. O mezar taşlarında bir tarih yatıyor. Bunu bilmemekten büyük cahalet, acz olabilir mi? Bizim şah damarlarımız koparıldı. İlimde çok büyük güçlere sahip olan bir milletin bu ilmi kaybetmesi felakettir. İsteseler de istemeseler de bu ülkede Osmanlıca da öğrenilecek ve öğretilecek.
Erdoğan: Şah damarlarımız koparıldı!

'Saray'ın ilk kadın misafiri
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite'yi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşıladı. Misafir lider, Türkçe "Merhaba asker" diyerek tören birliğini selamladı. Baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından Erdoğan ve Grybauskaite, ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, bir soru üzerine IŞİD ile mücadeleye ilişkin, "Uçuşa yasak bölge, güvenli bölge konusunda koalisyon güçleri tarafından taahhüt edilen bir durum yok. Eğit-donatta bir mutabakat görünüyor ama diğer iki konuda maalesef henüz bir mutabakat yok. Sadece hava harekatıyla burada netice almak mümkün değil. Bunun bir kara harekatı olması şart" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuğu Grybauskaite onuruna akşam yemeği de verdi. nbsp;





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...