Bakan Yıldız: Öncelikle BOTAŞ'ı zarardan kurtarmak için çabalıyoruz

Bakan Yıldız: Öncelikle BOTAŞ'ı zarardan kurtarmak için çabalıyoruz

Ekonomi Haberleri

BOTAŞ'ın doğalgazı 10 dolardan alıp, 9 dolardan sattığını söyleyen Yıldız, "Rusya ile müzakereler bu zararın telafisine yönelik" dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul'da Cezayir Enerji ve Maden Bakanı Yusuf Yusufi ile görüştü. Enerjide ikili ilişkilerin ele alındığı toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, "Cezayir'den doğalgazı alınması konusunda müzakereler sonucu iki ülkenin de kazanabileceği makul bir fiyatı oluşturduk. 10 yıllığına bu anlaşmayı uzattık" dedi. BOTAŞ'ın zarar eden bir kurum olduğunu hatırlatan Bakan Yıldız, şunları söyledi: "10 dolardan alıp, 9 dolardan satan bir şirkettir. Özellikle Rusya ile ilgili müzakerelerde zararın telafisi için uğraşıyoruz. O zararın telafi edilmesi lazım. Bunları gerek alım fiyatlarıyla gerek ham petrol fiyatının düşüşü ve doğalgaz fiyatlarıyla dengelemeye çalışıyoruz." Nükleer santralin, Güney Akım Projesiyle ilgili herhangi bir sıkıntıya uğramayacağını belirten Bakan Yıldız, şöyle devam etti: "Rusya, bu proje için 50 milyar ruble ayırdı. Hem o projenin devamı hem de Güney Akımla alakalı ne tür şeyler yapılabilir, bunu Gazprom'la BOTAŞ oturup karar verecek. Her iki kurumu görevlendiren bir anlaşma imzalandı. Bunun hukuki bağlayıcılığı şu anda yok ama şartlar olgunlaştıkça bunun üzerine anlaşma olacaktır."

IRAK'TA HEDEF, GÜNLÜK 1.5 MİLYON VARİL

Cezayir Enerji Bakanı Yusuf Yusufi ile görüyen Taner Yıldız, Irak'la ilgili hedefler konusunda şunları söyledi: "Kerkük-Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı çalışıyor. Yakın vadede günde 550 bin varile çıkmayı hedefliyoruz. Bütün kapasite ise günlük 1.5 milyon varil. O kapasiteye çıkarsak, Irak'ın normalleşmesine daha fazla katkı koymuş oluruz."



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...