Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Putin'in Yardımcı Prokhanov: IŞID militanlarını MOSSAD eğitiyor

Putin'in Yardımcı Prokhanov: IŞID militanlarını MOSSAD eğitiyor

DÜNYA Haberleri

İran'ın Press TV kanalına konuşan bulunan Prokhanov, "ABD'nin Orta Doğu politikalarının bir yan ürünü olan IŞİD, İsrail'den de destek görüyor" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yardımcılarından Aleksander Prokhanov, Irak ve Suriye'de terör estiren IŞİD militanlarını İsrail'in istihbarat teşkilatı MOSSAD'ın ettiğini söyledi. İran'ın Press TV kanalına açıklamalarda bulunan Prokhanov, "IŞİD; ABD'nin Orta Doğu politikalarının bir yan ürünü. Washington yönetimi Avrupa'ya 'eğer biz müdahil olmazsak IŞİD size zarar verir' diyor. Terör örgütü IŞİD, ABD'nin elinde olan bir araç ve hedefinde ise Rusya ile İran bulunuyor. Hem ABD hem de İsrail uluslararası terörizme destek veriyor" diye konuştu. Yine Press TV'ye katılan siyasi analist Vyacheslav Matuz, "ABD'nin Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı yürüttüğü savaş, kendilerinin ortaya çıkardığı El Kaide ile 'mücadele için' Afganistan'da oynanan oyunu hatırlatıyor. Hiçbir terörist grup, büyük ülkelerden destek almadan bu kadar büyüyemez" diye konuştu.
IŞİD 2016'DA BİTECEK
Öte yandan Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, IŞİD'i, 2016 yılına kadar bütün Irak coğrafyasından temizlemeyi umduklarını açıkladı. Bahreyn'de IŞİD'e karşı mücadele konulu konferansa katılan Caferi, bugün ise İran'da düzenlenecek "Dünya, Aşırılık ve Şiddete Karşı" adlı uluslararası konferans için Tahran'a geçti. İki gün sürecek olan konferansa 40 ülkeden devlet adamı katılacak.


Suriye Dışişleri Bakanı: İsrail, IŞİD'e moral için Şam'ı vurdu
İran'da bugün başlayacak olan "Dünya, Aşırıcılık ve Şiddete Karşı Konferansı"na katılmak üzere Tahran'a gelen Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, İsrail'in önceki gün Şam'a düzenlediği hava saldırısını değerlendirdi. Muallim, İsrail saldırısının hedefinin "Suriye'nin Deyr ez Zor, Kobani, nbsp; Kalemun ve Halep bölgelerinde yenilgiye uğrayan IŞİD'in moralini yükseltmek ve yenilgiyi hafifletmek" olduğunu söyledi. Suriye'nin komplo ile karşı karşıya bulunduğunu da öne süren Muallim, bazı Avrupa ülkeleriyle birlikte ABD, Türkiye, Arabistan ve Katar'ı suçladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...