Davutoğlu'ndan Şanlıurfa'daki şehitler ile ilgili açıklama

Davutoğlu'ndan Şanlıurfa'daki şehitler ile ilgili açıklama

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ceylanpınar'da askeri karakola cinnet getiren bir askerin iki arkadaşını vurduktan sonra intihar etmesi ile ilgili konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'da 3 askerin ölümüne ilişkin, olayın herhangi bir terör saldırısı veya sınır ötesi saldırı olmadığını belirterek, "Bir cinnet hali olduğu aşikar. Her ne suretle olursa olsun, görev esnasında hayatını kaybeden her askerimiz şehittir" dedi. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa'da 3 askerin ölümüne ilişkin, "Elde ettiğimiz delillere göre olay bir terör hadisesi değil, sınırda nöbet tutan bir asker cinnet getirerek iki arkadaşını şehit edip, intihar ediyor" dedi. Olayın detayı: Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, Suriye sınırındaki Boztepe Karakolu'nda görev yapan Piyade Çavuş Umut Aslan, nöbet değişimi sırasında cinnet getirip er arkadaşları Kadir Yıldız ve Ramazan Yel'i tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, ilk etapta Suriye tarafından ateş açıldığı sanılan olayın, bir askerin geçirdiği cinnet sonrası gerçekleştiğini söyledi.

Olay, dün gece ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Suriye sınırındaki 1'inci Piyade Hudut Bölüğü'ne bağlı Boztepe Askeri Karakolu'nda meydana geldi. Önce Suriye tarafından açılan ateşle şehit edildikleri belirtilen olayla ilgili yapılan ilk incelemede, mermilerin Piyade Çavuş Umut Aslan'ın tüfeğinden çıktığı belirlendi.


İddiaya göre, kız arkadaşıyla tartıştıktan sonra cinnet getiren Umut Aslan, nöbet değişimi sırasında arkadaşları erler Kadir Yıldız ve Ramazan Yel'e ateş açtı. Umut Aslan, daha sonra namluyu çenesine dayadıktan sonra intihar etti. Olayda 3 asker de olay yerinde hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslarla Ceylanpınar Devlet Hastanesi morguna konuldu. Hayatını kaybeden askerler Umut Aslan'ın Malatya, Kadir Yıldız'ın Kastamonu ve Ramazan Yel'in ise Kütahya nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...