Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İlginç tavsiye: Zayıflamak istiyorsanız önce tatlı yiyin

İlginç tavsiye: Zayıflamak istiyorsanız önce tatlı yiyin

SAĞLIK Haberleri

Diyet yapanlara hep tatlıdan uzak durmaları söylenirdi ama İngiltere'deki bir grup bilim adamı bu konuda ilginç bir tavsiyede bulundu

Diyet yapanlara hep tatlıdan uzak durmaları söylenirdi ama İngiltere'deki bir grup bilim adamı bu konuda ilginç bir tavsiyede bulundu: Zayıflamak istiyorsanız önce tatlı yiyin.
Imperial College London'daki bilim adamları öğünlerden önce şeker bakımından zengin gıdalar alınmasının iştahı keseceği ve insanların daha az yemelerine yol açacağı düşüncesinde. Araştırma glukoza olan iştah üzerine odaklandı. Glukoz, pastalarda, çikolatalarda ve tatlılarda bulunan, beynin ana enerji kaynağı bir şekerdir. Araştırmacılar, beyinde ne kadar glukoz alındığını takip eden glucokinase denilen bir protein olduğunu tespit ettiler. Glukoz alımı çok az ise beyin vücuda karbonhidratlı ve şekerli gıdalar bulması talimatı veriyor. Fareler üzerinde yapılan deneylerde, beyinlerinde glucokinase miktarı artırılan farelerin şekerli gıdalara daha fazla yöneldiği belirlendi. Araştırmaya liderlik eden Dr. James Gardiner, zayıflamak isteyenlerin yemeklerden önce glukoz bakımından zengin gıdalar alınmasını tavsiye ediyor. Araştırmacılara göre beyin yeterli miktarda glukoz alındığını tespit ediyor ve vücutta kalorileri hesap eden diğer iç sistemlerin faaliyete geçmesini sağlıyor. Böylece insanlar az yiyor. Yemek sırasında tatlı yenmesindeyse beynin yeterli glukoz alımını fark etmesi daha uzun sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...