Polis gösteri alanlarını boşaltacak

/ Kaynak: AA
Polis gösteri alanlarını boşaltacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Hong Kong'da, yüksek mahkemenin kararı doğrultusunda gösteri alanlarının, 3 bin polisin görev alacağı operasyonla boşaltılacağı bildirildi.

Hong Kong medyasında çıkan haberlere göre, yüksek mahkemenin, iki aydan fazla süredir devam eden gösterilerin yapıldığı alanların boşaltılması konusunda verdiği karar doğrultusunda, 3 bin polis memurunun perşembe günü harekete geçecek.
Hong Kong Özel Yöneticisi CY Leung, polisin, Admiralty ve Causeway'deki kamp alanlarını kaldırmak için güç kullanacağını açıkladı. Leung, "Şu ana kadar, barikatların kaldırılması ve bazı alanların boşaltılması sırasında polis minimum güç kullandı. Bundan sonra da polisin operasyon sırasında minimum güç kullanacağını düşünüyorum" dedi.
Öğrenci liderlerinden Joshua Wong pazartesi günü yaptığı açıklamada, protestoculara, polis harekete geçmeden gösteri alanlarını terk etmeleri konusunda çağrıda bulunmuştu. nbsp;
Çin'in Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceği ancak adayların geniş temsilli bir komite tarafından belirleneceğini açıklamasının ardından Hong Konglu öğrenciler, Pekin yönetiminin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için gösteri yapmaya başlamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...