NBA maçına Ferguson protestosu ve Kraliyet çifti damga vurdu

NBA maçına Ferguson protestosu ve Kraliyet çifti damga vurdu

DÜNYA Haberleri

ABD'de, St. Louis'in Ferguson ve New York'un Staten Island bölgesinde siyahi Amerikalıların ölümünün sorumlularına takipsizlik verilmesine tepki sürüyor

ABD'de, St. Louis'in Ferguson ve New York'un Staten Island bölgesinde siyahi Amerikalıların ölümünden sorumlu polislere jürinin takipsizlik kararı vermesinin ardından başlayan gösteriler spor sahalarına da yansıdı. Galler Prensi ve Cambridge Dükü William ile eşi Kate'in de izlediği NBA maç da protesto gösterilerine sahne olurken, çiftin hediyesi "Kral" lakaplı yıldız basketbolcu LeBron James'den geldi.
ABD'ye iki günlük resmi ziyarette bulunan Cambridge Dükü Prens William ve eşi Kate Brooklyn Nets ile Cleveland Cavaliers takımları arasında oynanan NBA maçını izlemek üzere Barclay Center'daydı.
James, çifte ve bebekleri George'a Cleveland Cavaliers forması hediye etti.
NBA maçına Ferguson protestosu ve Kraliyet çifti damga vurdu

Ünlü basketbolcu, fotoğraf çekimi sırasında elini Düşes'in omzuna koydu. Bu tip davranışların, Kraliyet Ailesi tarafından pek hoş karşılanmadığı biliniyor.
Kraliyet çiftinin ziyaretini fırsat bilen ABD'liler, polis şiddeti ve ırk ayrımcılığına karşı seslerini duyurabilmek için maçın yapıldığı stadyumun önünde hareketsiz yatarak sessiz eylem yaptı.
ABD'de, St. Louis'in Ferguson ve New York'un Staten Island bölgesinde siyahi Amerikalıların ölümünden sorumlu polislere jürinin takipsizlik kararı vermesinin ardından başlayan gösteriler hız kesmeden devam ediyor.
Kraliyet çiftinin Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) maçı izlemek için geldiği stadyumun önündeki gösterilere saha içinden de destek vardı.
NBA maçına Ferguson protestosu ve Kraliyet çifti damga vurdu

DERRICK ROSE BAŞLATTI
NBA takımı Chicago Bulls'ta oyuncusu Derrick Rose, Golden State Warriors'a karşı cumartesi günkü maç öncesinde, Eric Garner'ın öldürüldüğü olayı soruşturan New York'taki jüri kararına karşı tepkisini dile getirmek amacıyla üzerinde Garner'in boğulduğu sırada söylediği "I Can't Breathe" (Nefes alamıyorum) yazan tişört giyerek protestoda bulundu.
Rose'un kararıyla ilgili görüş bildiren NBA yıldızı LeBron James de "Bu muhteşemdi, ben de bunu yapabilirim" açıklamasının ardından Cleveland Cavaliers'ın Brooklyn Nets'le yaptığı maçta üzerinde "Nefes alamıyorum" yazan tişört giyerek, ülke genelindeki protestoların sahalara taşınmasına destek verdi.
NBA maçına Ferguson protestosu ve Kraliyet çifti damga vurdu

Cavailers'le New York'taki Barclay Center'daki oyun öncesinde, Nets oyuncuları Kevin Garnett, Deron Williams, Jarrett Jack ve Alan Anderson da LeBron James gibi "Nefes alamıyorum" yazılı tişört giyerek eyleme katılan NBA oyuncuları arasında yer aldı.
LeBron James'in ve bazı Nets'li oyuncuların protesto tişörtü giydiği Cavaliers-Nets maçını ABD'yi ziyaret eden İngiliz kraliyet ailesi mensubu Galler Prensi ve Cambridge Dükü William ile eşi Kate de izleyenler arasındaydı.
William ve Kate maçı, efsanevi pivot Dikembe Mutombo'nun yanında izledi.
NBA maçına Ferguson protestosu ve Kraliyet çifti damga vurdu

Kraliyet çifti maçın devre arasında, ABD'li ünlü şarkıcı Beyonce ve rap'çi eşi Jay-Z ile bir araya geldi.
NBA dışında pazar günü oynanan Amerikan Futbol Ligi'nde (NFL) de benzer bir protestoda bulunuldu. Detroit Lions oyuncusu Reggie Bush pazar günkü Tampa Bay maçından önce "Nefes alamıyorum" tişörtüyle sahaya çıkmıştı.
ABD'de polis şiddetine karşı sahalarda gösterilen bir başka eylem de St. Louis Rams ile Oakland Raiders maçının başında St. Louis Rams oyuncuları Ferguson'daki siyahi Amerikalı genç Michael Brown'un öldüren polis memuru Darren Wilson hakkındaki katipsizlik kararını protesto amacıyla ellerini hava kaldırarak "Don't shoot" (Ateş etme) demişlerdi.
KAYNAK: HÜRRİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...