Platini'ye göre FIFA'ya taze kan gerekiyor

/ Kaynak: AA
Platini'ye göre FIFA'ya taze kan gerekiyor

SPOR Haberleri  / AA

UEFA Başkanı Michel Platini, FIFA başkanlık seçimlerinde Blatter ve Champagne'ın dışında üçüncü bir adayın daha yer alması gerektiğini açıkladı

UEFA Başkanı Michel Platini, gelecek yıl düzenlenecek FIFA başkanlık seçimlerinde, Sepp Blatter ve Jerome Champagne ile birlikte üçüncü bir adayın daha yer alması gerektiğini söyledi.Fransa basınına açıklamada bulunan Platini, 1998'den bu yana FIFA başkanlığını yürüten Sepp Blatter'in görevini devretmesinin zamanının geldiğini yineleyerek, "Blatter'i 1998 yılındaki seçimlerde destekledim çünkü o zaman için doğru insandı, ancak zamanının dolduğuna inanıyorum. FIFA'ya artık yeni bir soluk kazandırılması gerek" şeklinde konuştu.
FIFA'nın imajının son yıllarda giderek kötüleştiğini de ifade eden Platini, "Blatter'in bırakması herkes için iyi olur ancak onun ayrılmayı düşündüğünü hiç sanmıyorum" şeklinde görüş bildirdi.
Başkanlık seçiminde iki adayı da desteklemediğini kaydeden 59 yaşındaki futbol adamı, "Umarım yakın zamanda Avrupa dışından birisi daha adaylığını açıklar. Mevcut iki isim dışında Avrupalı bir adayın kazanma şansının düşük olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Şu ana kadar başkanlık görevine devam eden Blatter ile geçmiş yıllarda FIFA'da çeşitli görevlerde bulunan Fransız eski diplomat Jerome Champagne'ın adaylığını açıkladığı başkanlık seçimi, 29 Mayıs 2015'te yapılacak.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...