11 milyon Fransız güvende hissetmiyor

11 milyon Fransız güvende hissetmiyor

DÜNYA Haberleri

Fransa'da yapılan araştırma, ülkede yaşayan en az 11 milyon kişinin kendilerini ne evlerinde ne dışarıda güvende hissettiğini ortaya koydu

Fransa İstatistik Kurumu ile Suç ve Cezai Yaptırımlar Ulusal Gözlemevi, bu yıl 10'cusunu yayımladığı 2014 suç raporunu kamuoyu ile paylaştı. Rapora göre, 11 milyon Fransız yaşadığı mahallede ya da şehirde can ve mal güvenliği açısından kendini güvende hissetmediğini söyledi.
Raporda, 7,2 milyon kişinin en az bir kez hırsızlık, kapkaç ya da taciz mağduru olduğu belirtilirken, araştırmaya katılanların yüzde 17,4'ü evde bile kendilerini "güvende" hissetmediklerini söyledi. Bu kişilerden yüzde 73'ü hırsızlığa, yüzde 20'si de hırsızlık girişimine maruz kaldığını dile getirdi. Araştırmaya göre, toplu taşıma araçlarını kullanan her iki kişiden birisi de kendini güvende hissetmiyor.
Resmi rakamların gerçek rakamlardan çok farklı olduğuna işaret edilen raporda, saldırıya ya da hırsızlığa maruz kalanların yalnızca yüzde 40'ı şikayette bulunduğu, bu tür olaylarda en çok kadınların hedef alındığı vurgulandı. Mağdurların yarısından fazlasının 30 yaş altı kadınlar olduğuna dikkat çekildi.
Raporda, bu yıl 360 bin Fransızın en az bir kez darp edilerek hırsızlık mağduru olduğunu belirtildi. Bu rakam geçen yıl 280 bin civarındaydı.
Son günlerde lüks mağazalara yönelik soygun olaylarında da artış olduğu vurgulandı. Bir yılda ülkede 600 bin soygun olayının meydana geldiği kaydedildi.
KAYNAK: SABAH

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...