Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eski Apple yöneticisi tutuklandı

Eski Apple yöneticisi tutuklandı

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple'ın ürünlerine ait gizli bilgileri sızdırmakla suçlanan Apple'ın eski yöneticisi Paul S. Devine, tutuklandı

Bir şirkete ait özel bilgilerin izinsiz olarak rakip firmalara verilmesi ve üzerine bundan kazanç elde edilmesi, hepimizin bildiği gibi ciddi bir suçtur. İşte bu durum, bir süre önce Apple'ın da başına geldi ve bunun sonucunda da sorumlular cezalandırıldı.
Daha önce Apple'da Küresel Tedarik Yöneticisi olarak 2005-2010 yılları arasında çalışan Paul S. Devine, Apple'ın hazırladığı ürünlere ait gizli bilgileri başkalarına satmak suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu. Sonuçlanan davada Devine suçlu bulundu ve 1 yıllık hapis cezasıyla 4.5 milyon dolarlık tazminat ödemeye mahkum edildi.
Daha evvel yaptığımız haberlerimizde, benzer durumlardan söz etmiştik. Örneğin, henüz iPhone 6 duyurulmadan önce birçok sızıntı internette yayınlanmış, bu cihaza yönelik kasa ve kılıflar da çoktan üretilmeye başlanmıştı. Tabii bunlara yol açan kişi de yakalanmıştı.
KAYNAK: HABER7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...