Saraybosna'da yeni toplu mezar bulundu

/ Kaynak: AA
Saraybosna'da yeni toplu mezar bulundu

DÜNYA Haberleri  / AA

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna yakınlarındaki Haciçi'de tespit edilen toplu mezarda, beş kişiye ait cesede ulaşıldı.

Bosna Hersek Kayıp Kişiler Enstitüsü Basın Sözcüsü Leyla Çengiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplu mezardan çıkardıkları cesetlerin kimlik tespit işlemleri için Visoko şehrindeki otopsi ve kimlik tespit merkezine götürüldüklerini belirtti. Cesetlerin, Bosna'daki savaşta (1992-1995) öldürülen Boşnaklara ait olduğunu tahmin ettiklerini söyleyen Çengiç, toplu mezardan çıkarılan beş cesedin ikisinin kadın, üçünün ise erkek cesedi olduğunu ifade etti. Bosna Hersek Mahkemesi'nin emri ile Bosna Hersek Savcılığının gözetiminde yapılan kazı çalışmalarına yarın da devam edileceğini ifade eden Çengiç, hem makineler hem de elle yapılacak kazıların ardından söz konusu bölgede daha fazla ceset olup olmadığı hakkında daha net bilgi sahibi olacaklarını kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...