Aykut Kocaman: Fenerbahçe'den ayrıldım çünkü...

Aykut Kocaman: Fenerbahçe'den ayrıldım çünkü...

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra 18 ay sonra Torku Konyaspor'un başına geçen Aykut Kocaman, Konyaspor Dergisi'ne geniş bir röportaj verdi.

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra 18 ay dinlenip Torku Konyaspor'un başına geçen teknik direktör Aykut Kocaman, sarı lacivertli takımdan ayrılık gerekçesini şöyle açıkladı: "Fenerbahçe'deki son 2 yılım çok ağır geçti. Özellikle sinirlenme, hiddetlenme kat sayım biraz daha artmaya başlamıştı."

Röportajında Fenerbahçe'den ayrılma sebebi dahil bir çok konuya açıklık getiren Kocaman'ın önemli sözleri şöyle:

- 30 yıllık futbol yaşantım oldukça yoğun tempoda geçti. Fazla bir dinlenme fırsatım olmamıştı. Bu yüzden Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonraki dönem benim adıma önceleri iyi geldi. İlk iki aylık süreçte futbolla ilgilenmedim.

- Görevi bıraktıktan sonra yoğun fiziksel ve zihinsel bir yorgunluk ortaya çıkıyor. Bu işe odaklandığınız için çalıştığınız sürede etrafınızda sosyal bir çevre kalmıyor. Bıraktıktan sonra bir yerlere gitmeyi, eğlenmeyi sevmiyorsanız hayat artık sıkıcı olmaya başlıyor.

nbsp;KULÜBÜN ETRAFINDAKİ SORUNLAR ÇOK FAZLAYDI

- Fenerbahçe'de son 2 yıl özellikle benim adıma çok ağır geçti. Hem kulübün etrafındaki sorunlar hem de dolayısıyla takıma sirayet eden sorunların var olması benim adıma bu sürecin ağır geçmesine sebep oldu. Zaten temeldeki ayrılığımın nedeni de bu oldu. Kendimi biraz yorgun hissetmiştim ve karar mekanizmasında sıkıntılar doğabileceğini hissediyordum. Özellikle sinirlenme, hiddetlenme kat sayım biraz daha artmaya başlamıştı. Bunları kendimde gördüğüm zaman çok sağlıklı bir durum olmadığını fark ettim.

nbsp;Aykut Kocaman: Fenerbahçe'den ayrıldım çünkü...

AYRILIK SONRASI İLK 2 AY SADECE 3-4 MAÇ İZLEDİM

- Ayrıldıktan sonra ilk 2 aylık süreçte futbolla çok fazla iç içe olmadım. 3-4 tane maç ancak izlemişimdir. Onun dışında hemen hemen lig dahil olmak üzere hiçbir futbol müsabakası seyretmedim. Ailemle Bodrum'a evime gittim. Orada dostlarımızla beraberdik. Bugüne kadar görmediğim tatil zamanlarını yaşadım. O dönemde tam anlamıyla deşarj oldum diyebilirim. Hem sportif hem de seyahat anlamında çok fazla gezme imkanım oldu. İkinci ayın sonunda artık hayat insana kendi düzenini dikte ediyor. nbsp; Görev almadığım dönemde özellikle 1 yılı kendi adıma olumlu hatta severek geçirdim.
nbsp;Aykut Kocaman: Fenerbahçe'den ayrıldım çünkü...

GÜLMEDİĞİMİ SÖYLEYENLER 'AZGIN AZINLIK!'

- (Aykut Kocaman fazla gülmüyor' diye düşünenlere ne söylemek istersiniz' sorusu üzerine)
Evet böyle bir grup var. 'Azgın azınlık' diyorum ben onlara. Aslında öyle değilim. Öyle değilim demek için saha kenarında gülmem mi gerekiyor? Bu iş ciddi bir iş bir taraftan. Tabii ki eğlence işi de ama öbür taraftan da ciddiyeti olan bir iş. Dışarıda insanlarla karşılaştığım zamanlarda da soruluyor genelde. nbsp; Bu bir dönem benimle ilgili önemli bir algı operasyonuydu bence . Ve tebrik etmek gerekiyor, yapıyorlar, başardılar. İnsanların benim hakkımda öyle düşünmelerini sağladılar.

SOSYAL MEDYAYA İLGİM SIFIR

- ('Sosyal medyayı takip eder misiniz?' sorusu üzerine)
Hemen hemen nbsp; sıfır... Bunu bir nedene bağlayabilmek gerçekten güç. Bu önyargı mı? Değil. Sosyal medyada kendimi pek tarif edemiyorum belki bu yüzden. Ne Twitterla ne de Facebook ve diğer sosyal medya ile alakam var. Kişisel olarak uğraşma gibi bir durumum olmadığı gibi acaba ne oluyor diye de merak etmiyorum.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...