İran, Hamas heyetini kabul etti

İran, Hamas heyetini kabul etti

DÜNYA Haberleri

İran'da temaslarda bulunan Hamas heyeti, Meclis Başkanı Ali Laricani tarafından kabul edildi.

Hamas'ın Tahran Temsilcisi Halid Kaddumi, Siyasi Büro Üyesi Muhammed Nasır ve Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan başkanlığındaki heyetin, başkent Tahran'da yaptığı görüşmenin içeriğine ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Kaddumi, heyetin, Filistin ve bölgedeki gelişmelerle Gazze'deki şartlar hakkında bilgi verdiğini aktaran Kaddumi, İran'ın Filistin'e yaptığı yardımlardan dolayı da Laricani'ye teşekkür ettiğini belirtti.
Heyet Başkanı Nasır'ın, Filistin halkının İsrail'e karşı direnişini sürdüreceğini ve İslam dünyasının da Filistin halkına sahip çıkmasını beklediklerini dile getirdiğini söyleyen Kaddumi, "Laricani de İran'ın, İsrail'e karşı mücadele eden tüm direniş hareketlerine destek vermeye devam edeceğini iletti" dedi.
Hamas heyetinin yarın, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ve bazı üst düzey yetkililerle de görüşmesi bekleniyor.
Heyetin Tahran ziyareti, "İran ile Suriye krizi nedeniyle bozulan ilişkileri düzeltmek için atılan yeni adım şeklinde" yorumlanıyor. Suriye krizi sonrasında Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal'e ev sahipliği yapan Katar ile İran arasındaki ilişkilerin son dönemde gelişmesinin de "Hamas'ın Tahran'la ilişkilerini düzeltmesinde" önemli rol oynadığı ifade ediliyor.
Meşal, 2011'de Suriye'deki rejim karşıtı gösterilerin başlamasından sonra ofisini Katar'a taşımıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...