Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'den AB'ye soğuk duş

Türkiye'den AB'ye soğuk duş

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin çok boyutlu anlaşmalara imza attığı Rusya ile yakınlaşması, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde rahatsızlığa neden oldu.

Ankara'ya 'apar topar' bir ziyaret gerçekleştiren AB heyeti, Rusya'ya uyguladıkları yaptırımlara Türkiye'nin de uymasını istedi.
AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn ve İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu AB Komiseri Christos Stylianides, Ukrayna krizinden ötürü AB ülkelerinin Rusya'ya yönelik başlattığı yaptırımları hatırlattı; ''Türkiye de bizimle birlikte hareket etmeli'' mesajı verdi.

'ONLARA KARŞI BİZİMLE HAREKET EDİN'


AB ile Rusya arasındaki ekonomik yaptırımda, Rus enerji devlerine tüm kapılar kapanmıştı. Bunun üzerine geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ''stratejik ortaklık'' olarak nitelendirilecek anlaşmalara imza koymuştu.
Putin ayrıca, AB ülkelerini besleyecek Güney Akım Projesi'nin Bulgaristan ayağını ise çeşitli sıkıntılar nedeniyle iptal ettiğini açıklamış, hattın, Türkiye-Yunanistan sınırından geçecek şekilde yeniden dizayn edileceğini açıklamıştı. Tüm bu gelişmeler, enerjide 2,5 milyar dolarlık kayba uğrayan AB ülkelerinde şok etkisi oluşturdu.
Bu şokun etkisiyle soluğu Ankara'da alan AB heyeti, önceki gün Başbakanlık Resmi Konutu'nda basına kapalı gerçekleşen kabulde ''Rusya'ya karşı bizimle hareket edin'' çağrısında bulundu.

'50 YILIN ARDINDAN KİMSE FEDAKARLIK BEKLEMESİN'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın da hazır bulunduğu temasa ilişkin bilgi veren kaynaklar, 1 Kasım'da Catherine Ashton'dan görevi devralan Federica Mogherini'nin, Rusya'ya yönelik Türkiye'ye ''birlikte hareket'' çağrısında bulunduğunu belirtti.
Ankara'nın Rusya konusunda AB'nin yanında yeralmasının beklenmediğini dile getiren kaynaklar, Türkiye'nin Rusya ile ilişkileri daha geliştirmek istediğini vurgulayarak, ''50 yıldır Türkiye'yi oyalayan AB için Rusya ile ilişkilerde kendi çıkarlarından fedakarlık yapmasını kimse beklemesin'' değerlendirmesi yapıyor.

Kaynak: Yeni Şafak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...